Sport

WIMBLEDON. Simona Halep a ratat o nouă șansă de a urca pe locul 1 în lume, după un meci incredibil cu Johanna Konta

 

Johanna Konta (7 WTA) și Simona Halep (2 WTA) au oferit în această seară un meci fabulos în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Din păcate, britanica s-a impus 6-7(2), 7-6(5), 6-4, după o partidă care a durat două ore și 40 de minute, în care diferența a fost făcută de mici detalii. Halep a luptat incredibil, dar a pierdut al doilea meci în care a jucat cu poziția de lider în clasamentul WTA pe masă.

În primul set, cele două combatante au reușit să câștige câte un game pe serviciul adversarei, astfel că s-a intrat în tie-break, unde Halep a făcut legea și s-a impus cu 7-2. În manșa a doua s-a servit incredibil și tot tie-break-ul a trebuit să facă diferența. Românca a văzut linia de sosire, a avut 5-4 și două servicii, însă nu a putut „închide” meciul. Konta s-a impus cu 7-5 și a trimis meciul în setul decisiv. Acolo, britanica a profitat de singurul game în care Halep a servit mai slab, a făcut break-ul la 2-2 și în final s-a impus cu 6-4. La ultimul punct al confruntării, Halep a lovit bine, în colțul terenului, a forțat-o pe Konta să trimită mai slab, însă o spectatoare a țipat, iar românca a trimis în fileu o minge care o putea ține în meci.

În semifinale, Konta o va întâlni pe Venus Williams, care a învins-o pe campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, 6-3, 7-5.

Astfel, de luni, Karolina Pliskova va fi prima în clasamentul WTA, al l 23-lea număr unu din istoria tensiului feminin. Halep va rămâne pe poziția a doua, în timp ce Angelique Kerber va completa podiumul.

FOTO: Twitter Wimbledon


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button