Sport

WIMBLEDON. Roger Federer a scris istorie pe iarba de la „All England Lawn Tennis and Croquet Club”

 

Roger Federer a devenit singurul jucător din istorie cu opt trofee la Wimbledon. Pâna astăzi, elvețianul era la egaliate cu americanul Pete Sampras, cu șapte titluri pe iarba londoneză.

În finala din acest an, Federer a dispus cu 6-3, 6-1, 6-4 de croatul Marin Cilic, după un meci care a durat doar o oră și 43 de minute. Din setul secund, Cilic a acuzat probleme medicale, dar a reușit să termine confruntarea.

Totodată, Federer a ajuns la 19 trofee de Grand Slam, alt record absolut în Era Open. Al doilea în această ierarhie este spaniolul Rafael Nadal, cu 15 titluri, podiumul fiind completat de Pete Sampras, cu 14 trofee 14. Apoi, „FedEx” a cucerit titlul fără a pierde vreun set. Este pentru a 5-a oară când se întâmplă acest lucru. Bjorn Borg a reușit această performanță în 1976. În fine, la 35 de ani și 342 de zile, Roger Federer a devenit cel mai bătrân campion la Wimbledon din Era Open.

FOTO: Twitter Wimbledon


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button