Sport

Vrabia mălai visează

 

Premierul Sorin Grindeanu și-a adus aminte că mai există și sport în România, astfel că a declarat cu emfază pe la nu știu ce întrunire privind organizarea de tabere: „Îmi doresc ca la următoarea Olimpiadă să fim acolo unde am fost la Los Angeles”. Atunci, în 1984, țara noastră a ocupat locul secund în clasamentul pe națiuni, după SUA, contabilizând 53 de medalii, din care 20 de aur. Să nu uităm, însă, că la respectiva ediție olimpică, cu excepția „tricolorilor” noștri, statele comuniste au boicotat evenimentul, întrucât la Moscova, în 1980, „războiul rece” i-a împiedicat pe americani să participe…

Săracu’ Mihai Covaliu a primit ordinul în poziție de drepți, fără să crâcnească, el fiind convins că la Tokyo, în 2020, România nu va putea rupe nicicum gura târgului. Măcar să fie mai bine decât la Rio, anul trecut, când am fost peticiți în fund și la propriu, și la figurat.

Într-o încercare de cosmetizare a acestei situații ruginite, Grindeanu a dat cu încă o spoială, verbală, transmițându-i ministrului Tineretului și Sportului: „Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să vină cu un nou cadru legal legat de sport, și anume cu Legea Sportului și cu normele de aplicare ale acestei legi”. Și tehnocratul Dâncu, aplecat asupra pacientului aflat în comă, spusese același lucru înaintea alegerilor din decembrie, „cel mai scurt timp” tinzând să devină o eternitate mioritică.

Și cu ce oameni va îndeplini Marius Dunca porunca, întrucât subalternii săi protestează vehement (unii chiar au intrat în grevă), nemulțumiți fiind de remunerațiile ce rostogolesc bulgărele promisiunilor Olguței, care a stârnit avalanșa în mediul bugetar?! Aaa, l-am uitat pe consilierul Cristi Balaj, competența întruchipată, fostul arbitru lucrând zi și noapte, dezinteresat, la acest măreț proiect. Dacă nici bani de salarii nu mai sunt, n-au cum să fie pentru investiții, mai ales în sport…

Foto: Echipa feminină de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Los Angeles – 1984


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare