Sport

Vom avea arbitraj video în Liga 1

 

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă s-au pus de acord și au decis că Liga 1 va beneficia de arbitraj video. Forul condus de Răzvan Burleanu anunță că este gata să dea curs unei solicitări trimisă de LPF, iar Comisia Centrală a Arbitrilor este pregătită să demareze testarea sistemului încă din acest campionat. Astfel, din primăvara anului 2019 am putea avea meciuri de Liga 1 cu arbitraj video!
„Federația Română de Fotbal este total deschisă implementării arbitrajului video în Liga 1 și apreciază utilitatea acestei perspective. Astfel, a susținut și susține în mod evident orice inițiativă a Ligii Profesioniste de Fotbal în acest sens, iar Comisia Centrală a Arbitrilor este pregătită să înceapă testarea sistemului chiar din primăvara anului 2019. Considerăm că testarea sistemului chiar din partea a doua a sezonului actual este benefică, urmând ca din sezonul 2019/2020 acesta să fie implementat în Liga 1, în funcție de posibilitățile Ligii Profesioniste de Fotbal. Totodată, precizăm că Liga 1 este o competiție organizată de Liga Profesionistă, nu de Federația Română de Fotbal, motiv pentru care toate drepturile comerciale și TV aparțin LPF și membrilor săi. Ne manifestăm încrederea că Liga Profesionistă va găsi resursele financiare pentru a acoperi costurile aferente implementării arbitrajului video“, se arată într-un mesaj transmis de FRF celor de la Prosport. Și Liga este gata să se apuce de muncă, potrivit declarațiilor secretarului general al forului, Justin Ștefan.
Am și primit de la FIFA un e-mail în care suntem informați ce firme dețin licență pentru implementarea tehnologiei. Le mulțumim celor de la FRF și așteptăm să discutăm subiectul imediat, în prima ședință a Comitetului Executiv. E mult de lucru și trebuie să ne apucăm imediat de acest proiect. Vom relua discuțiile cu sponsorii dispuși să finanțeze arbitrajul video în Liga 1“, a spus Ștefan. Cum toate părțile sunt de acord în privința introducerii arbitrajului video în Liga 1, primele meciuri asistate de acest sistem se vor desfășura chiar din acest sezon. Iar dacă totul va decurge bine și dacă vor fi găsite resursele financiare, din sezonul următor toate meciurile din prima divizie vor beneficia de arbitraj video.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare