Sport

[ViDEO] CORONA BRAȘOV. „CAMPIONII, CAMPIONII!”. „Lupii” au sărbătorit alături de de fani la Patinoarul „Olimpic” – VIDEO

  • zoltantoke.jpg
 

„Lupii” Coronei au câștigat aseară al doilea titlu în Liga Națională la hochei pe gheață din istoria echipei, după ce au învins-o cu 4-2 la general pe Sport Club Miercurea Ciuc. 

Meciul 6 al finalei a fost unul cu adevărat „nebun”. Mihaly a deschis scorul în minutul 4, însă după prima repriză scorul a fost egal, 1-1, gazdele punctând prin Solarev. Valchar i-a dus pe ciucani în avantaj în minutul 25, Klempa a făcut 2-2, scorul după repriza a doua, 3-2 pentru harghiteni, fiind stabilit de Papp. A urmat un episod urât, fanii ciucani au aruncat pe gheață cu ce au găsit prin buzunare, monede, pixuri, în viziunea lor arbitrul Branislav Jura, care a oficiat excelent meciurile finalei, dezavantajând-o pe Sport Club. Nagy Csaba a egalat la 3 și a trimis partida în prelungiri. Cum în timpul suplimentar nu s-a marcat, duelul a fost decis la loviturile de departajare. Zoltan Toke a „închis” poarta și i-a blocat pe T. Biro, Solarev, Kana și Valchar, în timp ce Gliga și Zabludovski au marcat pentru Corona, iar „lupii” au declanșat fiesta chiar în fieful ciucanilor.

După miezul nopții, campionii au ajuns la Patinoarul „Olimpic”, unde au sărbătorit alături de fani, portarul Zoltan Toke, care a apărat incredibil în acest sezon, aducând trofeul.

„Campionii, campionii”, a fost scandarea preferată pe gheață. Normal, nu a lipsit hitul celor de la Queen, „We Are The Champions”. 

„Sunt foarte fericit. A fost o seară minunată, după un sezon bun al nostru. Sunt mândru de băieți. Au arătat caracter. Nu a fost ușor nici cu Galați, nici cu Miercurea Ciuc, a fost un «război». Am reușit să ne impunem după șase meciuri și sunt bucuros pentru club, pentru Brașov și pentru fanii noștri, care au fost incredibili. Sezonul s-a încheiat într-un mod extraordinar pentru noi”, a declarat antrenorul Martin Lacroix.

Zoltan Toke, un portar care după un sezon excelent a avut evoluții fabuloase în finală, a punctat: „Mă simt extraordinar. Miercurea Ciuc este un adversar tare, dar ne-am dorit să câștigăm acest titlu și bucuria e mare. Nu doar eu am avut evoluții bune, meritul este al echipei, toți băieții au dat totul pe gheață. Aceasta a fost cheia succesului”.

„Este un sentiment frumos. A fost greu la Miercurea Ciuc, dar suntem entuziasmați că am reușit să câștigăm și să aducem trofeul la Brașov. Este minunat că fanii ne-au așteptat la patinoar, pentru ei am jucat tot sezonul și nu e un sentiment mai frumos decât acesta”, a menționat Ian McDonald.

„A fost un sezon lung și greu. Am pierdut Cupa României, dar suntem campioni și este un sentiment care nu poate fi descris în cuvinte”, a declarat Arpad Mihaly, în timp ce Roberto Gliga, cel care are două titluri în cele două sezoane în care a jucat la Corona, a opinat: „M-am gândit la acest lucru. Mi-am dorit să câștig acest titlu. Nu știu dacă a fost norocul meu, dar mă bucur enorm că s-a întâmplat acest lucru. Este senzațional că am reușit să devenim campioni pe gheața celor din Miercurea Ciuc. Chiar dacă fanii noștri s-ar fi bucurat mai mult, probabil, dacă am fi luat titlul la Brașov, a fost mult mai interesant așa, să ne impunem în fața suporterilor ciucani”.

De asemenea, Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona, a comentat: „Pentru mine, un campionat câștigat după un meci la Mierucurea Ciuc este mult mai frumos. Mă aflu într-o situație bună, pentru că, după ce m-am întors la hoche,i am reușit să câștig acest titlu. Mă bucur că presiunile celor de la Ciuc și comportamentul celor de acolo nu ne-au putut lua victoria. Este al doilea trofeu câștigat la Ciuc, după acea Cupă a României. Tot ce se întâmplă pe acel patinoar face ca victoria să fie mult mai dulce. Cel mai important este ca hocheiul brașovean, cu sau fară Cernica, să continue. Este clar că există potențial și că, dacă se vrea performanță, se poate obține. Am o experiență anterioară și sper că de această dată va exista continuitate. Sunt pregătit pentru orice. Hocheiul a prins la Brașov și un lucru pe care îl strici, îl repari greu. Mi-a trebuit un sezon, am reparat, iar acum nu trebuie decât să urmeze un drum ascendent. Nu pentru mine, chiar dacă Cernica pleacă, rămâne hocheiul în Brașov. După vacanță, vom începe să punem lucrurile pe hârtie pentru viitor. Partea bună după acest sezon este că atât antrenori buni, cât și jucători valoroși vor să vină la Brașov”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare