Sport

[ViDEO] CM de handbal feminin. FABULOS. ROMÂNIA a învins Danemarca la ea acasă și e în SEMIFINALE

 

Meci cu adăvărat nebun în ultimul sfert de finală al Campionatului Mondial de handbal feminin.

La Herning, în fața unei săli pline, România a dat lovitura, a bătut Danemarca la ea acasă, 31-30, după prelungiri și s-a calificat în semifinalele.

O echipă a României care arată extraordinar, care a renăscut după evoluțiile din grupă, pe care acum toată lumea le-a uitat. După lecția predată campioanei mondiale en-titre, Brazilia, „tricolorele” au jucat incredibil în fața Danemarcei, iar calificarea a fost una total meritată. Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a planetei, a făcut un meci de vis, marcând 15 dintre cele 31 de goluri, Paula Ungureanu a „închis” din nou poarta, Eliza Buceschi a evoluat la nivelul cu care a obișnuit, Aurelia Brădeanu a jucat ca în perioada ei de formă maximă, extremele Ada Nechita și Valentina Ardean și-au făcut treaba, iar apărarea, în care au mai intrat Szucs, Marin sau Perianu a fost din nou la înălțime.

Confruntarea a fost una interzisă celor cu inima slabă. Duelul a fost unul de înaltă calitate și cu o încărcătură extraordinară. România a fost mai mereu în față, a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, 13-10, iar în partea a doua nu s-au schimbat prea multe. Finalul timpului regulamentar și ce s-a întâmplat în prelungiri a pus bomboana pe tortul bucuriei „tricolore” din final. Cu nouă secunde rămase pe tabelă, Line Jorgensen a transformat o aruncare de la 7 metri și a egalat, 27-27. În ultima secundă, Brădeanu a scos și ea o lovitură de la 7 metri, dar Cristina Neagu a ratat și astfel s-a intrat în extra-time. Ada Nechita a deschis „balul” cu o ratare la prima fază și tot ea l-a „închis” cu golul victoriei, marcat în minutul 69 și 59 de secunde. În rest, totul a decurs la fel ca în primele 60 de minute, cu România mai mereu în față, spre disperarea oamenilor din tribune. 

Pentru România au marcat: Neagu – 15 g, Brădeanu – 5 g, Nechita – 4 g, Manea și Buceschi – câte 3 g, Elisei – 1 g. 

Urmează, vineri, semifinala cu Norvegia, care a trecut greu de Muntenegru, 26-25. 

„Sunt extrem de fericită pentru această victorie. Am ratat acel 7 metri care ne putea costa calificarea, dar am încercat să mă ridic şi să merg mai departe. Acestea sunt cele mai grele momente. Am demostrat încă o dată că suntem o echipă unită. Am jucat și am câștigat meritat, împotriva tuturor. Le mulţumesc fetelor care au dat sută la sută. Sunt mândră de această echipă. Să le fie rușine celor care ne-au criticat. E un moment mare în handbalul românesc, ne bucurăm în seara asta, joi ne odihnim, iar în semifinale vom da totul pe teren cel puțin ca în ultimele două meciuri”, a declarat Cristina Neagu la Dolce Sport.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button