Sport

[ViDEO] BRAȘOV. Doi campioni olimpici ignorați

  • IMG_9172_238273.JPG
  • IMG_9180_238274.JPG
  • IMG_9153_238275.JPG
  • IMG_9164_238276.JPG
  • IMG_9167_238277.JPG
 

Olimpismul este una dintre mişcările cele mai îndrăgite, de peste un secol, de când baronul Pierre de Coubertin a decis să reia tradiţia din Antichitate a jocurilor sportive. Hotărârea venea la 23 iunie 1894, iar aproape doi ani mai târziu Atena găzduia prima ediţie a Jocurilor Olimpice moderne. Data de 23 iunie a devenit Ziua Olimpismului, iar în România, din 23 mai până în 23 iunie se sărbătoreşte Luna Olimpismului. Profesorul Radu Frunteş este cunoscut pentru pasiunea sa pentru tot ce ţine de olimpism, iar acum a lansat un film în onoarea acestei mişcări. La prezentarea filmului „Terra Olimpia” (video 2) au fost prezenţi campionii olimpici Mihai Covaliu şi Maricica Puică, invitaţi de profesorul braşovean originar din Şirnea. Din păcate, sala de la Reduta a fost dezolant de goală, deși profesorul Frunteș a primit promisiuni ferme de participare de la mai multe școli și cluburi sportive școlare, iar această atitudine se reflectă și în rezultatele competiționale.
Una dintre ţările cu performanţe remarcabile la Jocurile Olimpice, România are rezultate tot mai slabe în ultima perioadă la aceste competiţii. Născut la Braşov, Mihai Covaliu a ajuns pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Sidney, în 2000, când s-a cântat imnul României pentru performanţa sa. Din păcate, tot mai puţini copii aleg să practice sportul, iar spiritul olimpic este ţinut în viaţă de o mână de oameni precum Radu Frunteş, a remarcat și președintele COSR . „Sunt convins că, având oameni de calitate ca domnul Frunteş, din fericire mai sunt şi în ţară oameni asemeni domniei sale, coroborat cu ceea ce vom face noi la Comitetul Olimpic, acele performanţe frumoase cu care noi ne mândrim şi de care ne aducem aminte cu plăcere vor reveni pentru România prin performerii care se vor califica la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice”, a spus Mihai Covaliu (video 1), preşedinte COSR.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button