Sport

[ViDEO] BRAȘOV. De ce este important Maratonul Internațional?

 

Prezent la Brașov, la conferința de presă dedicată celei de-a treia ediții a Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom, evenimentul de la finalul acestei săptămâni la care vor alerga aproximativ 2.500 de sportivi de toate vârstele din ţară şi din străinătate, Nicolae Curta (video), vicepreşedintele Federației Române de Atletism (FRA), a explicat de ce este important acest maraton. „Pentru că este vorba despre performanţă. Sunt foarte mulţi sportivi din străinătate care fac performanţă, înţeleg că vin peste 100. Şi sportivii noştri sunt înscrişi şi sper să-şi îmbunătăţească rezultatele în această dificilă probă, cum este cea a maratonului. Mai ales că este o premieră ceea ce se întâmplă la Braşov, o combinaţie între maraton şi alergare montană, dat fiind faptul că se urcă până în Poiana Braşov. România are o campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă, am avut şi campioni la semimaraton, dar din păcate nu mai avem de câţiva ani rezultate, de aceea devine foarte importantă atragerea de tineri către mişcare şi către sportul de performanţă. La fel de importantă este şi promovarea Braşovului, ca destinaţie turistică. Ca braşovean din judeţ, iar domnul preşedinte Florin Florea este chiar din Braşov, vom face tot posibilul să atragem cât mai mulţi oameni spre acest oraş superb. De asemenea, vom face paşii necesari spre înscrierea Maratonului Braşov în calendarul Federaţiei Române şi în cel al Federaţiei Internaţionale de Atletism, ca să capete notorietate şi susţinere. Îi felicit pe organizatori şi le doresc succes!”, a declarat Nicolae Curta, vicepreşedintele FRA.

El a reamintit că traseul competiţiei a fost măsurat şi omologat de Paolo Ottone, oficial al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Curselor de Distanţă), gradul A din partea IAAF/AIMS, condiţie indispensabilă pentru validarea competiţiilor pe harta mondială a maratoanelor. „N-o să vă vină să credeți, dar în era digitală, pentru acurateţea măsurării traseului, echipa tehnică internaţională, condusă de Paolo Ottone, s-a folosit de un dispozitiv mecanic specializat montat pe o bicicletă. Acesta a fost calibrat atât înainte, cât şi după procedeu”, a adăugat Gabriel Solomon, directorul tehnic al Maratonului Internațional Brașov.

Citiți și:

BRAŞOV. Peste 2.500 de alergători la Maratonul Internaţional

ATENȚIE! Restricții de circulație cu ocazia Maratonului Internațional Brașov!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button