Sport

Victorie de moral înaintea Mondialului din Germania

 

Naționala de handbal feminin a României a obținut un succes de moral în ultimul meci jucat la Trofeul Carpați, competiție care a avut loc la Craiova. „Tricolorele” au învins Brazilia, campioana mondială din 2013, 24-23, acesta fiind totodată și ultimul test înaintea Campionatului Monduial din Germania, care va debuta vineri.

România și Brazilia au oferit un handbal bun, un duel intens, iar echipa noastră a arătat că are câteva arme în lupta pentru un parcurs cât mai lung în Germania. Poarta este unul dintre punctele forte ale României, Dedu și Dumanska putând să o facă uitată pe Paula Ungureanu. Cristina Neagu rămâne principala aruncătoare a „tricolorelor”, însă ea are locotenenți de încredere, Ana Maria Dragut, Melinda Geiger sau Cristina Florianu. Îmbucurător a fost jocul cu pivotul, Crina Pintea fiind bine pusă în valoare de jucătoarele de la 9 metri. Din păcate, sunt probleme pe extreme, Elisei și Udriștoiu, titularele celor două părți, au ratat destul de mult. Ana Maria Berbece, aflată la debutul în prima reprezentativă a arătat că merită să fie acolo, însă emoțiile au fost destul de mari, iar acestea s-au văzut în câteva situații în duelul cu Brazilia, o bară și două faze în care a călcat semicercul.

Una peste alta, România a arătat în confruntarea cu Brazilia că poate fi și în acest an una dintre pretendentele la fazele superioare ale Campionatului Mondial.

„Tricolorele” vor evolua în grupa A, la Trier, urmând să debuteze sâmbătă, de la ora 15.30, în compania reprezentativei statului Paraguay. Duminică, tot de la 15.30, România se va duela cu Slovenia, după care vor urma meciurile cu Spania (5 decembrie, ora 21.30), Angola (7 decembrie, ora 19.00) și Franța (8 decembrie, ora 19.00). Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button