Sport

VICTORIE CONVINGĂTOARE. Corona se impune la Bistrița și rămâne neînvinsă

  • corona1_10.jpg
  • corona2_5.jpg
  • corona3_3.jpg
 

Handbalistele de la Corona au trecut cu bine de o deplasare teoretic grea, la Bistrița, împotriva uneia dintre contracandidatele la un loc de cupă europeană. Echipierele Brașovului s-au impus cu 24-19 (12-8) într-o partidă pe care au avut-o tot timpul sub control și rămân neînvinse în Liga Națională după trei etape. 

Gloria Bistrița a terminat campionatul trecut pe treapta a III-a a podiumului, cu două locuri peste Corona Brașov. În extrasezon s-a întărit cu nu mai puțin de 11 transferuri, remarcându-se cele ale portarilor Zoqbi de Paula (de la Buducnost) și Ljubica Nenezic (de la Kastamonu), Mariana Costa (de la SCM Craiova), Dzyana Ilyna (de la Gloria Buzău), Natalia Vasileuskaya (de la Rm. Vâlcea).

Cu toate acestea, Corona (în continuare fără cele trei straniere, din cauze birocratice) a controlat partida, cu nonșalanță în unele momente, victoria conturându-se încă din prima repriză.

Începutul de meci i-a aparținut Sorinei Târcă, tânărul inter înscriind primele trei goluri ale echipei sale (2 din 7 m). Corona a avut 3-1 și 4-2, dar gazdele au egalat la 4 și chiar au trecut la conducere (4-5, în min. 17), pe fondul ratărilor brașovencelor (Chiricuță, Buceschi – din 7 m și M. Neagu). Cristina Laslo, Bianca Bazaliu (2 g., folosită în premieră și ca atacantă în această partidă) și Daria Bucur (două reușite) au pus, însă, rapid lucrurile în ordine (9-6 pentru Corona în min. 23). În continuare s-a mai ratat de o parte și de alta, dar repriza s-a încheiat cu Marilena Neagu înscriind pentru 12-8 în favoarea Coronei

Repriza secundă a debutat cu un parțial de 4-1 pentru Brașov (goluri Georgiana Ciuciulete, Bazaliu și Chiricuță -2), astfel că scorul s-a dus la 16-9. De acolo, nu s-a mai pus nici un moment problema victoriei, ba diferența a crescut: 18-12 (min. 44), 20-13 (min. 48), 24-15 (min. 53). Pe final, titularele Coronei s-au bucurat pe bancă (vezi foto), iar bistrițencele au mai redus din proporțiie scorului. De remarcat și prestația portarului Daciana Hosu (21 de ani), în mare creștere de formă.

Marcatoare pentru Corona: Andreea Chiricuță (6), Bianca Bazaliu (5), Cristina Laslo (3), Eliza Buceschi (2), Sorina Târcă (3), Daria Bucur (2), Georgiana Ciuciulete (2), Marilena Neagu (1).

După 3 etape, Corona are maximum de puncte (9) și un golaveraj de 82-63, ocupând prima poziție a clasamentului. Aceasta, în condițiile în care dispune de al doilea cel mai tânăr lot din Liga Națională, după HC Zalău.

* Probleme pentru Sorina Târcă

Singura veste mai puțin bună după meciul de azi este că Sorinei Târcă i-a „fugit” genunchiul după primele minute de joc, în urma unui contraatac în care a fost împinsă de o adversară, fiind apoi menajată. Din ce am aflat de la mama sa, fosta mare handbalistă Mariana Târcă, Sorina poate călca pe piciorul afectat, genunchiul nu s-a umflat, varianta optimistă fiind o entorsă. Jucătoarea va face mâine un examen RMN, pentru a se afla exact care este situația.   

Celelalte rezultate înregistrate azi:

* HC Zalău – CS Rapid București: 26-20 (meci în care s-au dictat 21 de lovituri de la 7 m!!!)

* HC Dunărea Brăila – CSM Slatina: 34-21

* AHCM Slobozia – CSU Cluj Napoca: 21-18

* SCM Gloria Buzău – SCM Craiova: 23-18

* CS Minaur Baia Mare – CSM București: 24-30

 

(Credit foto: Dan Potor, Marius Capră)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button