Sport

Veste ȘOC. Fără Cristina Neagu la Mondialul din Japonia?! Ce spun „tricolorele” de la CORONA BRAȘOV…

 

Mai este circa o lună până la startul Campionatului Mondial de handbal feminin din Japonia, iar informațiile venite dinspre lotul României nu sunt optimiste în ceea ce privește liderul grupului, Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume.

„Genunchiul ei e încă slăbit şi are dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine; genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor. Cristina este foarte supărată din această cauză, cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este greu în această perioadă. În acest moment, sunt şanse sub 20% să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea, eu pregătesc echipa fără ea, pentru că e important să fac asta”, a declarat selecționerul Tomas Ryde potrivit Fanatik.ro.
 
Cristina Laslo, coordonatorul de joc al Coronei Brașov – care ar putea fi una dintre sportivele de bază ale României la Mondialul nipon, a punctat la rându-i: „O aşteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament, din noiembrie, să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca şi lider şi căpitan al acestei echipe”.
 
La rându-i, brașoveanca Sorina Târcă a subliniat în cadrul cantonamentului efectuat la Cluj: „Fiecare jucătoare îşi doreşte să ajungă sus, să evolueze la un turneu final pentru echipa naţională. Suntem cu gândul şi cu sufletul prezente la fiecare acţiune a echipei naţionale pentru a ne pregăti cât mai bine pentru Campionatul Mondial”.

„Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta este, poate, cea mai lipsită de experienţă formațiie pe care a avut-o Naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi (Corona Brașov – n.a.) abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare… Dar, îmi doresc să creez o echipă care să aibă energie, să fie puternică, să creadă în forţele ei”, a mai spus suedezul Ryde.

Reamintim, la Mondiale, România va juca în grupa C, alături de Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal şi Kazahstan.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button