VERDICT DUR – „Fotbalul este condus la fel ca România: PROST”
Tudor Chirilă a luat atitudine pe pagina sa de Facebook, luându-i apărarea fratelui său, Ionuț, demis de la ASA Tg. Mureș după numai trei săptămâni de la instalare.
„Cum stau lucrurile de fapt? ASA a schimbat antrenori pe bandă rulantă. Este o echipă în prag de retrogradare, aflată în insolvență, cu un lot îmbătrânit (cel mai bătrân din Liga 1), unde se duce o luptă între generații. Când Ionuț Chirilă a semnat, i s-a sugerat că este binevenit să construiască și nu i s-au impus victorii. Am privit meciul cu Pandurii la televizor și cred că ar fi trebuit apreciat faptul că ASA a reușit un egal după ce a rămas în zece oameni preț de cincizeci de minute. Am fost la meciul de la Voluntari pe care echipa l-a pierdut cu 2-1 și am văzut cum unul dintre liderii echipei, Mureșan, un fotbalist experimentat, greșea pasă după pasă și juca într-un dispreț total față de construcție. Nu am remarcat numai eu acest lucru, ci și conducerea ASA (eram în aceeași lojă, eu fiind invitat de frate-miu) Când Mureșan a fost schimbat imediat după pauză (spre uluirea lui), echipa a jucat mult mai bine și a reușit să preseze. Cel mai bun om de la ASA Tg. Mureș a fost în a doua repriză Petra, un jucător de 19 ani promovat de la echipa a doua de Chirilă, jucător despre a cărei existență conducerea nici măcar nu știa”, a scris cunoscutul artist pe contul său de socializare.
El a adus în discuție și problema fotbalului românesc, „aceea a unor echipe conduse fie de patroni sau de autorități locale care se «pricep» la fotbal și care se amestecă în treaba antrenorilor. Există problema antrenorilor obedienți care primesc sms-uri în timpul jocului cu schimbările pe care ar trebui să le facă, consacrând astfel un comportament care alimentează veleitățile de «antrenori» ale patronilor. Cunosc și faptul că lui frate-miu conducerea a încercat să-i impună jucători în primul unsprezece imediat după meciul cu Botoșani. Când urmăream jocul cu Voluntari, l-am auzit pe viceprimarul Claudiu Maior exclamând că jucătorii ar trebui să tragă la poartă că «el așa le-a spus la pauză». Așadar, finanțatorul unui club, autoritate locală, merge în vestiar și dă indicații tehnice jucătorilor. Jucătorii nu ar trebui să fie sub directa autoritate a antrenorului și atât? Însă când un jucător respecat, dar pe cale să devină istorie, are posibilitatea de a scurtcircuita relația de subordonare pe care ar trebui să o aibă cu principiile antrenorului și stabilește o «bisericuță» cu președintele sau finanțatorul atunci există o problemă… Oare cum o ieși în final casa aia la care schimbi arhitectul și compania de construcție în fiecare săptămână?!… Dacă metodele lui Ionuț Chirilă sunt infantile, înseamnă că tot așa au fost și cele ale lui Grigoraș, Miriuță, Ciorceri, Bonetti, Dan Alexa, Ilie Stan, antrenorii schimbați la Mureș în ultimul an și ceva”.
În final, Tudor Chirilă a concluzionat dureros: „Fotbalul este condus la fel ca România: prost. Victimele sunt mereu cei care vor să munceasă”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.