Sport

US Open. Scandal cu Serena Williams, învinsă și pradă unor crize de nervi

 

Finala feminină a fost plină de surprize la US Open. Naomi Osaka este noua campioană. Sportiva de 20 de ani a învins-o în ultimul act de la Flushing Meadows pe Serena Williams, cu 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 19 minute și în care americanca a făcut mai multe crize de nervi, certându-se cu arbitrul care a penalizat-o.

Osaka este prima japoneză câştigătoare a unui titlu de Grand Slam. Pentru niponă, acesta este al doilea trofeu din carieră, după ce, în această primăvară, s-a impus la Indian Wells.

De partea cealaltă, începând cu setul secund, pentru Serena partida s-a transformat într-un război cu arbitrul Carlos Ramos. Spaniolul i-a dat nu mai puţin de trei avertismente, ea având chiar şi o penalizare de un game, scorul de 3-4 în setul doi devenin 2-5. A fost nevoie şi de intervenţia supervizorilor pentru a o calma pe americancă. Williams primise primul avertisment după ce arbitrul de scaun a acuzat-o de coaching, observând un semn al lui Muratoglu, antrenorul său. Nervii americancei au cedat la finalul și Serena și-a distrus racheta. A primit și un al doilea avertisment din partea arbitrului. După ce americanca și-a dat seama că a fost penalizată cu un punct,  Serena a avut o nouă dispută verbală cu arbitrul de scaun, pe care l-a numit„hoț”, l-a amenințat că nu va mai arbitra vreodată un meci al ei și i-a pretins scuze pentru că indirect el a făcut-o trișoare, penalizând-o pentru coaching.
Atmosfera a devenit neplăcută și Osaka nu s-a putut bucura pe deplin de marea victorie obținută. Mai mult, ea a izbucnit în lacrimi, după ce publicul a huiduit-o și în timpul festivității de premiere.

Pentru Serena, aceasta este a doua finală de Grand Slam consecutivă pierdută în 2018, după cea de la Wimbledon. De asemenea, Williams a ratat şansa să o egaleze pe Margaret Court, care a câştigat 24 de turnee de Grand Slam în carieră.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button