Sport

US OPEN. BOMBĂ LA NEW YORK. Simona Halep, umilită de o jucătoare de 33 de ani. Premieră rușinoasă pentru liderul WTA

 

Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a oferit surpriza neplăcută a primului tur la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Românca a fost umilită de Kaia Kanepi (44 WTA), o jucătoare de 33 de ani. Reprezentanta Estoniei a dominat autoritar confruntarea și s-a impus meritat, 6-2, 6-4, după un meci care a durat doar o oră și 17 minute.

Halep a jucat execrabil în primul set, unul în care Kanepi a avut o misiune ușoară, mai ales că s-a aflat la un nivel excelent. Românca a câștigat primul game, după care a dispărut de pe terenul modernizatei arene „Louis Armstrong”. Kanepi a făcut ce a vrut și și-a trecut în cont rapid cinci game-uri, înainte să închidă setul cu 6-2.

Manșa a doua a început după aceleași coordonate. Kanepi a făcut repede două break-uri și s-a dus la 3-0. A urmat o perioadă în care reprezentanta Estoniei a scăzut ritmul, iar Halep a părut că poate întoarce meciul. Românca a egalat la 4, însă a fost o simplă iluzie. Kanepi a reușit un nou break, revenind de la 15-40, după care și-a făcut serviciul fără emoții și a trimis-o acasă pe principala favorită a competiției de la New York.

„Este o zi mare pentru mine. Ieri mă gândeam că am învins o singură dată numărul 1 mondial în carieră și că astăzi am o nouă șansă. Am rămas agresivă pe tot parcursul meciului, asta a fost soluția. Nu mi-am pierdut încrederea nici o clipă”, a spus Kanepi imediat după meci.

Este pentru al doilea an la rând când Simona Halep pierde în primul tur la US Open, în 2017 fiind învinsă, totuși, de o sportivă importantă, Maria Sharapova.

Este pentru prima oară în Era Open când capul de serie numărul unu pierde în primul tur la US Open. În istoria Grand Slam-urilor s-a mai întâmplat de doar 5 ori ca liderul ierarhiei WTA să cedeze în runda inaugurală, dar niciodată la Flushing Meadows.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button