Sport

UPDATE. Handbalul brașovean:cum să ne facem că facem

  • chiperlaurace2014.jpg
  • deduce2014.jpg
  • dsc-7477.jpg
  • dsc-7505.jpg
 

Am auzit că a fost vânzoleală mare la clubul Corona după apariția articolului „Avem o școală de handbal la Brașov. Cum procedăm?”. S-a convocat imediat o ședință, monșer! Firește, după principiul „hai să ne facem că facem”. S-au aruncat priviri chiorâșe către ziaristul TEx acreditat la club, în trecere pe-acolo, s-a căutat intens pe „Goagăl” ce naiba înseamnă pseudonimul cu care semnez, s-au elaborat scenarii despre „cine e în spate”, s-au avansat idei – inclusiv direcționate către Primărie, ca principal finanțator – că e mâna unui dușman al clubului care vrea să „dinamiteze” situația tocmai acum când „lucrurile merg bine” și-așa mai departe, neicusorule, vorba nemuritorului Trahanache.

Păi, să le luăm pe rând.

1. Nu vă mai încruntați la ziaristul Tex acreditat (vorba vine, că nici acreditări nu sunteți în stare să faceți) la club. Nu-l mai priviți cu ură, nu-l mai luați în balon, nu-l mai faceți vinovat de „destabilizare”. Nu el a scris articolul. Iar dacă în ceea ce semnează, a făcut observația că lucrurile nu-s tocmai cușere la Corona-handbal, asta nu înseamnă decât că n-a putut închide ochii la ceea ce foarte multă lume vede și că, oricât de amical s-ar întreține cu unii dintre voi, nu e setat pe frecvența telecomenzii voastre. Sau așa am motive să cred. Își face, pur și simplu, meseria cum poate el mai bine. 

2. Să lămuresc și misterul pseudonimului, să vă scap de-un stress: Belphegor, carevasăzică, este numele unui demon aproximativ binevoitor care îi ajută pe oameni să facă descoperiri. Plăcute sau neplăcute, după caz. Și după oameni, că se mai uită și el cu cine stă de vorbă. În ce mă privește, este omagiul pe care i-l aduc unuia dintre prozatorii mei preferați, Radu Cosașu, care semna cu acest pseudonim, ani la rând, niște cronici savuroase  în presa ante-nouăzecistă. Clar până aici?

3.  Dacă tot sunteți atât de profi, atât de dedicați, atât de plini de voi și de bune intenții, atât de nemaipomenit de aufmerksam, de ce fug sponsorii de voi ca de Ebola? Dau doar două exemple: DMS și Telekom, care erau, la un moment dat dispuse să asigure o parte semnificativă din bugetul anual, cu finanțare distinctă pentru echipele de junioare. Că fac și ele performanțe și asigură schimbul de mâine al clubului, cu jucătoare crescute aici, care – spre deosebire de unele mercenare  aduse pe bani mulți și comisioane grase,  de aiurea – chiar au demnitate de brașovence și  simt ce înseamnă să joci pentru Brașov și să ți se cânte „Hai Corona, hai Corona/ Mândria Brașovului”.

4. L-ați confirmat, cu contract, din câte am aflat (nu s-au oferit – oare de ce? – date de la club) pe un domn Munteanu drept mare oficial la secția de handbal. Este, oare, același Munteanu care a fost ejectat de primar după ce clubul a pierdut vreo 25.000 de euro din cauza „competenței” sale mangeriale în cazul Druțu? Eu știu că da. Și-atunci, ce facem? Îl dăm afară ca loser, pentru a-l instala ca arhi-competent?

5.  Vă lăudați cu junioarele Marianei Târcă, om pe care l-ați lucrat cum ați vrut, fără nici o jenă, în ultimii ani. Că e performanță, că le promovați la echipa mare…  Ca să ce? Să învețe de la unele senioare cum să fumeze și să se facă mangă prin cluburi? Să fie ignorate de marele antrenor Burcea, al cărui singur mare merit este că e fiul tatălui său? Apopos, mă bucur că ați aflat, chiar dacă târziu, cum stă treaba cu categoria dânsului. Eu știam de-acum o vreme, mi-a spus Tadici, dar n-am făcut vâlvă să nu se spună că „destabilizez”. Aaaa, mă întreabă mulți cum de s-a procopsit Brașovul cu dl. Burcea… I-am îndreptat să adreseze întrebarea proaspătului nou-numit B. Munteanu. Cred că doar domnia sa ar putea elucida misterul.

6. Tot despre junioare. Anunțați că, potrivit proiectului „100% handbal brașovean” (da’ lămuriți-vă o dată, vă rog, ce-i cu proiectul ăsta, nu mai vorbiți în necunoștință de cauză, stimați conducători!)  se vor promova la echipa mare 6-7 jucătoare. Oare de-aia nu s-au prezentat marii șefi ai Coronei la recentul draft al jucătoarelor de la Centrul de Excelență? Sau, cumva, din cauză că habar n-aveau că pentru fetele acelea se percepe grilă și s-au dus pe blat la Rm. Vâlcea (inclusiv cu marele antrenor) doar pentru a deveni subiecți al bătăii de joc din partea unor adolescente de 18 ani care nu le-au mai răspuns la apelurile lor disperate pe telefon? Oricum, din câte am aflat, rămâne de referință replica d-lui antrenor de lot național  Burcea: „Aaaa, deci au grilă 20.000 de euro? Atunci bine că nu au mai răspuns la telefon!”. Profesionalism dus la extrem, nu-i așa?

7. Intrăm  deja în amănunte și mai jenante. Cum ar fi evacuarea unor jucătoare de lot național la junioare (cu una dintre ele conducerea clubului chiar s-a mândrit că a debutat la echipa mare la doar 16 an) în prag de Crăciun și în absența lor, din apartamentul pus la dispoziție de club. Ar fi trebuit să vedeți oala cu sarmale trimisă de parinți pentru Crăciun și hainele aruncate claie peste grămadă într-un birou de la club, pentru a înțelege pe deplin. Sau ar fi trebuit să fiți de față atunci când, venite dintr-un turneu final în care au impresionat pe toată lumea, unele jucătoare n-au putut să facă duș și să-și încălzească mâncarea în locuințele puse la dispoziție de club, din cauză că nemaipomenitul management nu găsise de cuviință să achite facturile la gaz, cum se angajase.

Iar dacă trec la echipa mare, situația, gândită după perceptele managementului sportiv modern, e și mai albastră! Vreți să păstrați jucătoare cărora le este indiferent dacă joacă la Brașov sau la Micălaca, singurul criteriu fiind banii? Vreți s-o impuneți pe Tudor drept lider al echipei, în ipoteza plecării Micăi Brădean? Poate doar dacă vă gândiți cine-i lider în cluburi! Știu multe, dar deocamdată mă abțin.

N-am mari așteptări de la conducerea actuală a clubului. Cel mai bun lucru pe care pot să-l sper este să-și dea seama că e momentul să-și reducă tupeul.        

 

Citeste și 

Avem o școală de handbal la Brașov. Cum procedăm ?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare