Sport

Update. FC BRAȘOV. Amânare în cazul falimentului. „Stegarii” pot continua lupta pentru promovare

 

FC Brașov poate continua lupta pentru promovarea în Liga 1. În această dimineață, la Tribunalul Brașov a fost un nou termen în cazul intrării în faliment a grupării „stegare”.

Instanța a aceptat cererea formulată de Alexandru Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar al clubului, și a fixat un nou termen de judecată pentru 22 iunie. Practic, Alexandru Cosmin Gheorghe a cerut această amânare întrucât echipa are șanse de promovare, iar dacă acest lucru se va întâmpla, în contul clubului va intra o sumă importantă din drepturile de televizare. Reprezentanta Finanțelor nu a fost de acord cu această amânare, în schimb avocatul care a reprezentat mai mulți jucători înscriși în masa credală a susținut cauza. După doar câteva minute de discuții, judecătoarea a decis să nu declare intrarea în faliment a FC Brașov și să acorde un nou termen pentru 22 iunie.

Totodată, până atunci vor mai exista termene în procesul deschis de FC Brașov împotriva lui Ioan Nicolae pentru recuperarea unei sume de 30 de milioane de lei, dar și în litigiul pentru anularea tranzacției dintre ICIM și FC Brașov. Dacă aceste procese vor fi câștigate, datoriile clubului ar scădea mult.

„O veste bună. Dosarul s-a amânat până pe 22 iunie, până când se va încheia campionatul pentru ca să existe posibilitatea reală, în cazul promovării, de încasare a sumelor din dreptruile de televizare. Despre procesul cu Ioan Nicolae, totul depinde de problele care vor fi în dosar, de soluțiile instanțelor și mai apoi de solvabilitatea debitorului”, a declarat Alexandru Cosmin Gheorghe.

La rândul său, medicul Gheorghe Popa, președintele interimar al CA al FC Brașov, a comentat: „Este exact ce ne-am dorit, un nou termen. Acum putem termina liniștiți campionatul și avem timp să punem la punct lucrurile. Continuăm lupta pentru promovare. Sunt șanse mari ca săptămâna viitoare să plătim și salariile pe luna ianuarie”.

Altfel, deși Lorenzo Grassini, CEO-ul Nilor Finance a fost la Brașov, Gheorghe Popa a menționat: „Momentan nu este nimic nou. În condițiile de acum, italienii nu vor să achiziționeze clubul. Vom vedea ce se va întâmpla în viitor”. 

CITEȘTE ȘI: 

FC BRAȘOV. Ce a decis Tribunalul în cazul falimentului?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button