Sport

Update. Agenţia Mondială Antidoping confirmă atacul cibernetic

 

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a confirmat atacul grupului de hackeri din Rusia, cunoscut sub numele de Fancy Bear sau Tsar Team, care a obţinut în mod ilegal accesul la sistemul intern de administrare, ADAMS, prin intermediul unui cont creat pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Grupul de spionaj cibernetic a accesat datele mai multor sportivi, inclusiv documente medicale confidenţiale, precum scutiri terapeutice şi reţete, trimise de federaţiile internaţionale şi de organizaţiile antidoping naţionale în legătură cu Jocurile Olimpice de la Rio.

„Agenţia Mondială Antidoping regretă profund această situaţie şi este conştientă de ameninţarea faţă de sportivii ale căror informaţii confidenţiale au fost divulgate prin intermediul acestui act criminal. Vom ţine legătura cu părţile implicate, Comitetul Internaţional Olimpice, federaţiile naţionale şi organizaţiile antidoping naţionale, pentru a vedea impactul asupra sportivilor”, a transmis Olivier Niggli, directorul general al Agenţiei Mondiale Antidoping.

WADA crede că hackerii au obţinut documente prin metode de phishing asupra unor conturi de e-mail. Hackerii au ameninţat că vor face publice şi alte informaţii confidenţiale.

citeşte şi: Serena şi Venus Williams ar fi concurat dopate la Olimpiada de la Rio


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare