Sport

Una dintre cele mai mari sportive din istorie și-a anunțat retragerea

 

Norvegianca Mărit Bjoergen, regina schiului fond, cea mai titrată sportivă din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, a anunțat, vineri, că se retrage din activitatea sportivă, transmit agențiile internaționale de presă.

„Nu mai simt motivația necesară să dau sută la sută încă un sezon și astfel am decis să mă retrag”, a declarat Bjoergen pentru postul norvegian de televiziune NRK, confirmând o informație publicată de cotidianul Dagbladet din Oslo. Declarația a fost făcută de sportiva de 38 de ani cu puțin timp înaintea cursei de 5 km din cadrul Campionatelor Norvegiei. Palmaresul olimpic al schioarei norvegiene cuprinde 8 medalii de aur, 4 de argint și 3 de bronz. Ea l-a depășit pe biatlonistul norvegian Ole Einar Bjoerndalen (8-4-1), retras la începutul acestei săptămâni, într-o ierarhie a celor mai de succes sportivi la Jocurile Olimpice de iarna, cucerind două medalii de aur, una de argint și două de bronz la ediția de acest an a Jocurilor, găzduită de PyeongChang (Coreea de Sud). Bjoergen are și 18 titluri mondiale, patru Cupe Mondiale la schi fond și 114 victorii în 303 curse de Cupa Mondială.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare