Sport

UN NOU RECORD. Braşoveanca Dor Geta Popescu, LA ÎNĂLŢIME!!!

 

„Alpinista Dor Geta Popescu a atins luni, 5 decembrie 2016, ora locală 9.20, vârful celui mai înalt vulcan din Australia şi Oceania, Mount Giluwe, având o înălţime de 4.367 de metri. Pentru Geta este al şaselea din cei 7 vulcani cei mai înalţi de pe fiecare continent escaladaţi”, s-a menţionat într-un comunicat al Altitude Expeditions Team, gruparea din care face parte şi tânăra originară din Râşnov – Braşov.

Astfel, la vârsta de 13 ani, Dor Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a încheiat cu succes ascensiunea pe vulcanul situat în Papua Noua Guinee, cel mai înalt din Pacific.

În acest an, potrivit comunicatului, sportiva noastră a stabilit recorduri mondiale de vârstă pe Aconcagua, cel mai înalt munte din afara Asiei, Pico de Orizaba, cel mai înalt vulcan din America de Nord, Denali/McKinley, gigantul Americii de Nord, şi Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific.

Dor Geta Popescu are cel mai bun palmares mondial în alpinismul feminin de altitudine sub 18 ani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button