Sport

Un nou mare eveniment sportiv la Brașov? Anunțul lui Adrian Veștea

Un nou mare eveniment sportiv la Brașov?

„Ca ministru al Dezvoltării, am avizat proiectul unui memorandum prin care inițiem demersurile de obținere a dreptului de a organiza, la Brașov, cea de-a XVIII-a ediție (de iarnă) a Festivalului Olimpic al Tineretului European în anul 2027. Județul nostru are deja experiență în organizarea acestei competiții importante pentru sporturile de iarnă, pe care a găzduit-o și în anul 2013, în zona Brașov – Râșnov – Cheile Grădiștei – Predeal, iar câștigarea dreptului de a organiza și în 2027 unul dintre cele mai mari evenimente sportive pentru tineret din România reprezintă o oportunitate deosebită de a promova inclusiv turismul din zona noastră”, a declarat Adrian Veștea.

Un nou mare eveniment sportiv la Brașov?

„Săptămâna viitoare vom înainta spre aprobare Guvernului acest memorandum, pentru ca, ulterior, să putem începe demersurile pentru a ne înscrie în cursă”, a mai spus Veștea.

La FOTE 2013 Brașov, România a cucerit 3 medalii, una de aur și două de argint. Două dintre acestea au fost obținute de Emil Imre, la short-track (locul 1 la 1.000 de metri și locul 2 la 500 de metri). Biatlonista Dorottya Buzas a ocupat a doua poziție în cursa de 6 kilometri.

„Din punctul tuturor de vedere, totul a fost foarte bine şi eu sunt de acord cu aceasta. Este vorba despre sportivi şi mentorii acestora. A fost o atitudine minunată din partea tuturor, inclusiv a voluntarilor care au muncit foarte mult, a declarat Patrick Hickey, președintele Comitetului Olimpic European la acea vreme.

Foto: Adrian Veștea și Iulian Pîtea, pe atunci în lotul de sărituri cu schiurile al României, la FOTE 2013


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
26 zile în urmă

Nu cred ca ne mai ajuta zapada in 2027, la ce schimbari climatice asistam!

Back to top button