Sport

Un nou episod în disputa CSA Steaua – FCSB

 

Curtea de Apel a respins ca nefondată cererea avocaţilor lui Gigi Becali de a se rejudeca procesul prin care FC FCSB solicita anularea mărcii Steaua deţinute de Armată.

Totuși, Gigi Becali, patronul FCSB, a reacționat la Digi Sport: „Nu este nici un eşec pentru noi, este exact invers. Şi am să vă şi explic. Noi am spus că vrem marca notorie. Noi nu vrem marca lor, aia care este scrisă. Acel desen este al lor. Noi vrem marca notorie, care nu este desenată. Noi avem renumele, notorietatea. Ei au o marcă grafică, noi avem o marcă notorie. Ei bine, Curtea Supremă a spus că aceasta este a noastră. Judecătorul ce va spune. Tu, CSA Steaua, ai o marcă scrisă, grafică, dar uite ei o marcă notorie. Marca notorie nu trebuie să fie înregistrată, aşa spune legea, pentru că ea este în mentalul omului. Cu ce demonstrăm noi că avem marca notorie? Cu faptul că noi am continuat fotbalul, că am jucat şi cu Chelsea şi cu Ajax şi în Liga Campionilor, în timp ce ei au întrerupt actrivitatea secţiei de fotbal 10-12 ani. Nici pe a voastră nu o anulez, nici pe a lor, aşa vor spune judecătorii. Voi câştiga şi palmaresul şi istoria. La revedere, le câştig toate procesele. Şi cu prejudiciu si cu toate. Dar, toate astea vor dura 4-5 ani de zile”.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat: „Una e să văd FCSB şi alta e să văd Steaua în Liga 1. Dacă ne uităm pe statisticile mai vechi, 49% dintre fanii fotbalului românesc erau fanii Stelei Bucureşti, iar azi sunt într-o zonă de neclaritate, pentru că sunt unii care zic că FCSB nu mai e Steaua, conform hotărârii judecătoreşti date de ÎCCJ. Deci FCSB nu mai e Steaua. Dar sunt şi acele argumente: din 2004 până când a izbucnit scandalul, cine a investit în acel club? Cine a făcut să meargă brandul mai departe? Minunat ar fi să se ajungă la o înţelgere şi FCSB să fie din nou Steaua. Dacă nu se va ajunge la consens, s-ar putea ca în câţiva ani să vedem şi o Steaua Bucureşti în Liga 1. Gigi Becali, un om pe care-l apreciez din perspectiva faptului că a investit în acel club, şi din multe alte considerente, pare că azi nu mai e interesat de a avea înapoi brandul Steaua Bucureşti şi se îndreaptă spre o altă reţetă. Are aşa reţeta lui Lyon: cumpără ieftin şi vinde scump. S-ar putea ca din perspectivă financiară să fie o idee mai bună şi mai puţin costisitoare decât ia înapoi brandul Steaua Bucureşti”, a declarat Iustin Ștefan pentru Pro Sport.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button