Sport

Un fotbalist a murit la 49 de ani

 

Un fost important jucător al echipei Leeds United și al naționalei de fotbal a Africii de Sud a încetat din viață la doar 49 de ani. Phil Masinga s-a stins la o vârstă prematură după ce s-a luptat o lungă perioadă cu o boală incurabilă, după cum anunță cotidianul englez Daily Mirror. Masinga a evoluat doi ani la Leeds, între 1994-1996, marcând de 5 ori pentru clubul de pe Elland Road. El a mai evoluat și pentru alte grupări din Europa, precum Bari din Italia sau St.Gallen, în Elveția. A strâns 58 de selecții pentru naționala din Africa de Sud, pentru care a marcat un gol absolut istoric, golul care a calificat echipa africană la prima sa Cupa Mondială din istorie, în 1998, găzduită de Franța. Golul era reușit de Masinga pe 16 august 1997, la meciul Africa de Sud – Congo 1-0, gol marcat în minutul 14, la Johannesburg, în fața a 80.000 de oameni.
Vestea a fost anunțată de președintele Federației de fotbal din Africa de Sud, Danny Jordan: „Este o zi tristă pentru fotbalul din țara noastră. Un jucător atât de loial, atât pe teren, cât și în afara lui“, se arată într-un comunicat al Federației. Masinga a murit duminică dimineață, după ce a fost spitalizat în Parktown, încă din luna decembrie 2018. Jucătorul african a evoluat pentru naționala Africii de Sud (bafana bafana), în perioada 1992-2001, și a înscris 18 goluri.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare