Sport

Un copil din BRAȘOV e campionul Uniunii Europene la șah U8

  • sah2.jpg
 

Titlul de campion al Uniunii Europene la șah U8 revine României și ajunge astăzi la Brașov.

Brașoveanul Vladimir Sofronie a câștigat detașat medalia de aur, neînvins, cu 8,5 puncte din 9 posibile – deși a fost prima lui participare la un concurs în afara țării – la distanță uriașă față de următorii clasați (la 2,5 puncte față de următorul clasat). Vladimir era deja campion detașat înainte de ultima rundă!
În perioada 13-22 august 2021 s-a desfășurat a 19-a ediție a Campionatului Uniunii Europene pentru copii în localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. Astfel, au fost desemnați cei 8 campioni ai Uniunii Europene pe anul 202: 4 băieți și 4 fete, la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani).

Podiumul băieților U8 ani, după 9 runde:
Pe primul loc: Sofronie Vladimir (ROU) 8,5 puncte
Pe locul al doilea: Janeczek Maksymilian (POL) 5,5 puncte
Pe locul al treilea: Kroulik Stepan (CZE) 5,5 puncte

„Au fost 10 zile trăite la intensitate maximă, cu emoții și lacrimi de bucurie!”, spun Vladimir și părinții săi care îi sunt și antrenori, transmițând totodată mulțumiri comunității brașovene care l-a susținut pe Vladimir în ultimele luni.
„Mulțumiri speciale Fundației Comunitare Brașov și presei pentru că au crezut în potențialul lui Vladimir și nu au lăsat să treacă neobservate rezultatele lui, care vin în urma multor ore de muncă, deși Vladimir are numai 8 ani!”, mai spun aceștia. 

Rezultatul lui Vladimir a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care Vladimir îl va folosi pentru pregătire.
Acesta a fost un an competițional greu pentru Vladimir și familia lui, cu multe turnee anulate, însă Vladimir are nevoie de experiență, de cât mai multe turnee internaționale.
În urma câștigării ediției 2021 a Campionatului Uniunii Europene pentru copii U8 din Cehia, neînvins, cu 8,5 puncte din 9, Vladimir tocmai a trecut de ELO 1500!
Următorul turneu anunțat este Campionatul Mondial ELO 1700, programat pentru luna octombrie în Grecia (termeul de înscriere este 16 septembrie):
https://fide.com/news/1262
Costurile de deplasare la acest campionat se ridică la 3.000 de euro (pentru Vladimir și antrenorii lui). Cei care doresc să susțină în continuare financiar performanța lui Vladimir și doresc să facă posibilă participarea lui la Campionatul Mondial ELO<1700, o pot face prin sponsorizări sau donații:
ASOCIATIA CLUB SPORTIV LOGIC 64 BRASOV
CIF: 27588981
Banca Transilvania
IBAN:
RO06BTRL00801205R06250XX

Persoană de contact: Sofronie Claudia – președinte – tel. 0745 322342

Sursă foto: arhiva familiei Sofronie

Citiți și:

BRAȘOVUL are un campion național la șah „adevărat” / Comunitatea e invitată să-l sprijine pentru o medalie europeană


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button