Sport

Un brașovean VREA să lupte pentru centura mondială UFC! Amănunte…

  • IMG-20210426-WA0019_287858.jpg
 

Viceprimarul Sebastian Rusu s-a întâlnit astăzi cu Nicolae Negumereanu, singurul sportiv român din UFC la masculin, cea mai importantă promoție MMA din lume, pentru a-i ura succes în următoarea sa confruntare. Brașoveanul va lupta pe 19 iunie cu americanul Aleksa Camur, în UFC Apex, în gala din Las Vegas. Camur este cu un an mai tânăr decât românul și are doar 6 victorii în șapte meciuri. 

„Am venit la sala unde se antrenează sportivul brașovean Nicolae Negumereanu, care va urma să dispute un meci în gala UFC, în Las Vegas. Sunt mândru că avem un brașovean care să ne reprezinte la nivel mondial și să ne facem cunoscuți pe harta acestui sport de contact. Este singurul sportiv român care a ajuns la acest nivel în acest sport”, a declarat, printre altele, Sebastian Rusu. 

Negumereanu este brașovean, are 26 de ani, este legitimat la Dinamo Brașov și are un palmares remarcabil în cariera sa de profesionist MMA, pe care a început-o în 2016: 9 victorii înainte de expirarea timpului (6 prin KO) și o singură înfrângere. A pierdut în ultimul său meci, din martie 2019, în faţa rusului Saparbeg Safarov, cu care a concurat în debutul său în UFC, la categoria semigrea.

Pentru meciul din iunie, Negumereanu este antrenat de Ninel Ianculescu, Tudor Moga și Eugen Stanciu, iar managerul echipei este Sebastian Vieru. 

„La acest meci mă duc cu speranța să câștig – și-o să câștig, sută la sută, o să vedeți asta – și să continuu, să câștig cât mai multe meciuri în promoția asta, să pot să lupt pentru centura mondială. Vreau să aduc centura mondială în România și în Brașov”, a mărturisit Nicolae Negumereanu.

S-a apucat de MMA inspirat de boxerul Lucian Bute, care era atunci „pe val”, și de Sandu Lungu, care i-a devenit ulterior antrenor și prieten. Un sportiv, ca să ajungă la un asemenea nivel, face foarte multe sacrificii.

„Am vârsta de 26 de ani și pot să zic că toată viața mea am dedicat-o sportului. Eram odată în cameră, mă pregăteam pentru următorul antrenament și mă uitam pe Facebook. Toți prietenii mei erau erau pe terasă și eu mă pregăteam de antrenament – ăsta, în ziua respectivă, era la al treilea antrenament. Și-am zis «Bă, sacrificiul ăsta, într-o zi o să dea roade!». Și așa a fost. Eu am ajuns acum la un nivel foarte înalt. Prietenii mei – nu vreau să se înțeleagă ceva urât – ei sunt tot pe terasă. Eu sunt în UFC, lupt în cea mai mare promoție de MMA din lume”, a spus Negumereanu, care se antrenează minimum două ore pe zi, iar dacă se pregătește în mod special pentru meciuri, are trei antrenamente pe zi, minimum 6 ore în total.

„UFC este cea mai importantă promoție de pe glob în MMA și de aceea și nivelul concurenților este foarte ridicat. Eu și prietenii și colegii mei, ceilalți doi antrenori, considerăm că este destul de pregătit, dacă nu chiar 101% pregătit pentru următoarea confruntare. Pregătirea înseamnă ore întregi, zilnic, acordate antrenamentului, înseamnă multe sacrificii financiare, morale, sufletești. Ținând cont că este un mix de arte marțiale, este nevoie de un antrenor pentru fiecare sport care are legătură cu această competiție. Marii luptători din UFC au un staff de șase-opt persoane”, a spus Ninel Ianculescu (foto 2), care este antrenorul de box și kick-box al sportivului brașovean.

Antrenorul Tudor Moga îl pregătește în jiu-jitsu, iar la lupte libere, îl antrenează Eugen Stanciu.

Ultimate Fighting Championship este cea mai mare promoție de arte marțiale mixte din lume, care găzduiește cei mai mulți dintre luptătorii de top din clasament în sport și produce evenimente peste tot în lume. A fost fondată în noiembrie 1993 și are sediul în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii. În prezent are înregistrați 1003 sportivi, dintre care 157 femei. 

Negumereanu este primul și singurul bărbat român din UFC. La feminin, România este reprezentată în prezent de Diana Belbiță, iar primul român din UFC a fost Cristina Stanciu. 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare