Sport

Un brașovean VIZEAZĂ trei recorduri mondiale la zbor cu balonul!!!

 

Este vorba de ultramaratonistul Andrei Roșu, care în 2021 și-a propus să stabilească trei recorduri mondiale la zbor cu balonul, de durată, de altitudine și de distanță. Va folosi un balon din categoria AX-03, cu o capacitate de 400-600 mc., omologat de Federația Aeronautică Internațională.

Andrei Roşu vrea să zboare mai sus de 6.165 de metri altitudine, să parcurcă o distanţă de zbor mai mare de 341 kilometri şi să stea în aer mai bine de 9 ore şi 27 de minute, el declarând potrivit Telekom Sport: „Principala mea frică era cea de zbor, dar n-am lăsat-o să stea în calea obiectivelor mele. În 2010, în drum spre primul maraton din viaţa mea, de la Polul Nord, m-am întâlnit în Spitsbergen, în nordul Norvegiei, cu un explorator francez care venise împreună cu Zinedine Zidane – am şi o poză. Nu mi-a venit să cred, într-un orăşel de 500 de locuitori, la 80 de grade altitudine nordică, să te întâlneşti cu Zinedine Zidane. Venise acolo pentru a traversa Polul Nord cu balonul. Din Norvegia, până în Canada sau Siberia, nu ştiu exact unde a vrut să meargă”.

Andrei Roșu are, pe lângă 25.000 de kilometri alergați în carieră, 5.000 de kilometri pedalați în competiții, 10.000 de kilometri vâsliți în mări și oceane, 52 km de înot continuu în traversarea Canalului Mânecii, colectând și aproximativ 2 milioane de lei pentru cauzele sociale susținute.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare