Sport

Un brașovean, LOCUL 6 la Mondialele de schi fond role!!! Cine este Florin Dolhăscu?!…

 
La Madona, în Letonia, se desfășoară în această săptămână Campionatele Mondiale de schi fond role.
 
În prima zi s-a disputat proba de 20 de kilometri clasic și, așa cum a anunțat antrenorul lotului național – Daniel Borca, Florin Dolhăscu s-a clasat pe locul 6 la juniori. Ceilalți „tricolori” care au concurat la această categorie sunt: Forika Szabolcs (locul 12) și Valentin Dârțu (locul 17).
 
În clasamentul seniorilor, dinamovistul Paul Pepene a fost al 10-lea, Petrică Hogiu a sosit pe locul 18, iar Raul Popa a încheiat pe a 26-a poziție.
 
În caracterizarea făcută pe site-ul COSR, despre Florin Dolhăscu se spune că „a fost îndrumat către fotbal sau motociclism, dar a ales să schieze la insistențele mamei sale”.

A început să facă performanță atât la biatlon, cat și la schi fond, la Clubul Sportiv Școlar Dinamo Râșnov, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Gârniță. Până la urmă a ales schiul fond.

 
În 2017, Florin Dolhăscu a obținut primul rezultat notabil la schi fond – locul 4, la 10 km liber, la Campionatul European rezervat juniorilor de la Saint Ulrich (Austria). 
 
Apoi, în 2018, a câștigat cursa de 10 km liber din cadrul Cupei Balcanice de la Naousa – Grecia, iar la Cupa Balcanică din Mavrovo – Macedonia a urcat pe treapta a treia a podiumului, în aceeași probă. 
 
În acest an a facut parte din echipa olimpică a României care a participat la FOTE, în Sarajevo.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare