Sport

Un brașovean în fața lui Simon Ammann / Regalul de sărituri cu schiurile de la Râșnov după prima zi de concursuri

Un brașovean în fața lui Simon Ammann.

Este vorba de Daniel Cacina, care a terminat etapa de Grand Prix de astăzi la sărituri cu schiurile de la Râșnov pe locul 24 (212,5 p), punctând în clasamentul general al elitelor. De notat că cvadruplul campion olimpic Simon Ammann (Elveția) a terminat pe locul 25 (211,9 p).

Un alt elvețian a câștigat, însă, competiția masculină de pe Valea Cărbunării. Gregor Deschwanden a urcat pe prima treaptă a podiumului, cu 243,7 p. El a fost urmat de japonezul Ren Nikaido (240,5 p) și de turcul Fatih Arda Ipcioglu (237,9 p) (vezi foto). Clasamentul complet – AICI.

La feminin, prima a fost slovena Nika Kriznar (238,7 p). Nozomi Maruyama (Japonia) și Ema Klinec (Slovenia) au fost egale la puncte (211,6 p), împărțindu-și locul secund în ierarhie. Săceleanca Dana Haralambie a ocupat locul 16 (173,4 p).
 
Nozomi Maruyama este de apreciat pentru performanța realizată, ținând cont că în octombrie 2022 a suferit o accidentare gravă – ruptură de ligamente la genunchiul stâng. Abia în luna mai a acestui an și-a scos șuruburile puse după operația suferită.

„În ceea ce mă privește, în iarna care vine, voi da totul pentru a sări la un nivel înalt”, a declarat Nozomi Maruyama după concursul de astăzi de la Râșnov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare