Sport

Un brașovean e mai RAPID decât… telescaunul!!!

 

Prima ediție a Run The Lift a avut loc în week-end, circa 100 de sportivi întrecându-se cu… telescaunul din Parâng.

Distanța a fost de 2.5 kilometri, iar diferența de nivel, de 615 metri, de la cota 1070, la 1685 metri. Viteza de deplasare a telescaunului a fost de 1.5 m/s.

Primii trei clasați din grupa Elite au reușit să se deplaseze mai rapid decât telescaunul, învingător fiind brașoveanul Viorel Pălici (foto: Mihai Stetcu), cronometrat în 21 de minute și 42 de secunde.

La feminin s-a impus Ingrid Mutter, care și-a adjudecat al cincilea timp la general, 27 de minute și 48 de secunde.

„Cursa a fost extraordinară, după cum m-am așteptat. Pentru a merge pe o pantă cu o înclinație de 45 de grade, trebuie să fii foarte bine antrenat. Mă bucur tare mult că am avut o atmosferă grozavă, că toți înscrișii au luptat până la capăt și că au apreciat provocarea. Sunt sigur că evenimentul va crește și va lua amploare. De abia așteptăm să facem și următoarea ediție”, a declarat Toma Coconea, organizatorul Run The Lift.

Toma Coconea este parapantist și ultramaratonist. El a pus steagul României de opt ori pe harta celei mai grele competiții de anduranță din lume, Red Bull X-Alps, unde a urcat de două ori pe cea de a doua treaptă a podiumului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare