Sport

Un boxer român va lupta pentru titlul mondial la categoria supermijlocie

 

Pugilistul român Ronald „The Thrill” Gavril va lupta din nou pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, pe 17 februarie, la Las Vegas, după ce americanul David Benavidez, deținătorul centurii, a acceptat să-i acorde revanșa.
„În septembrie Floyd Mayweather a fost lângă ring la controversata mea înfrângere în fata lui Benavidez și a spus că merit o revanșă, iar ea a venit: va fi pe 17 februarie, la Mandalay Bay în Las Vegas”, a scris Gavril în rețelele de socializare. Gavril amintește că meciul din septembrie, care a făcut din Benavidez cel mai tânăr campion mondial de la supermijlocie (21 ani), a fost desemnat meciul anului 2017 de către canalul Showtime Boxing. „Vreau ca următorul să fie KO-ul anului. De data aceasta nu se va mai ridica”, a subliniat Gavril.
În septembrie, Ronald Gavril a fost învins la puncte de David Benavidez, în meciul pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, într-o gală desfășurată la Las Vegas. Benavidez (20 ani în acel moment) a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 și 117-111, în timp ce Gavril a fost creditat că învingător de altul, cu 116-111. David Benavidez, care a obținut a 19-a sa victorie la profesioniști din tot atâtea meciuri (17 KO), a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, dar și cel mai tânăr campion mondial la zi, indiferent de categorie. Ronald Gavril (31 ani) a suferit a doua sa înfrângere la profesioniști, având 18 victorii (14 KO).
Titlul WBC la supermijlocie fusese lăsat vacant de Badou Jack, colegul lui Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat în categorie. Ronald Gavril a ratat șansa de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesioniști, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button