Sport

UEFA anunță modificări importante în Liga Campionilor și Europa League

 

UEFA a anunțat, marți, ce modificări importante a impus în formatul celor două competiții majore inter cluburi pe care le organizează, Liga Campionilor și Europa League. Schimbările cheie vizează mai ales formatul calificărilor, care devin mult mai complicate pentru formațiile mici.

Liga Campionilor

Vom avea nu mai puțin de 26 de echipe direct calificate în grupe, astfel că rămân numai șase poziții pentru formațiile din preliminarii. Intră în grupe deținătoarele celor două trofee continentale, primele patru clasate din campionatele Angliei, Spaniei, Germaniei și Italiei, primele două clasate din campionatele Franței și Rusiei și campioanele Portugalia, Ucraina, Turcia și Belgia. Dacă deținătoarea Ligii Campionilor obține calificarea în grupe prin prisma rezultatelor interne, merge direct în grupe campioana Cehiei. Dacă deținătoarea Europa League obține calificarea în grupe ca urmare a performanțelor interne, se califică direct și locul 3 din Franța.

În ceea ce privește preliminariile, rămân cele două căi, a campioanelor și a echipelor care nu au câștigat titlul. Toate echipele eliminate în preliminariile Ligii vor avea șansa de a continua în preliminările Europa League. Pe ruta campioanelor vor fi patru locuri ce asigură prezența în grupele Champions League, în timp ce pe ruta non campioanelor avem numai două poziții calificabile. De notat este și faptul că UEFA a decis schimbarea orelor de disputare a meciurilor. Partidele din grupe vor începe de la ora 22.00, față de 21.45 în prezent, iar meciurile care se dispută în Rusia vor avea ca oră de start 19.55, față de 19.00 în prezent.

Europa League

Sunt calificate direct în grupe câte două formații din campionatele Spaniei, Germaniei, Angliei, Italiei și Franței, câte una din campionatele Rusiei, Ucrainei, Portugaliei, Belgiei, Turciei Cehiei și Elveției, plus zece formații eliminate în preliminariile Ligii Campionilor. Preliminariile Europa League vin și ele cu două rute, a campioanelor și a non campioanelor. Modificările intră în vigoare începând cu sezonul 2018/2019.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button