Sport

UEFA a amendat România pentru rasism și discriminare la EURO 2024

UEFA a amendat România pentru rasism și discriminare la EURO 2024

UEFA a sancționat România (FRF) cu o amendă de 40.000 de euro pentru incidentele rasiste şi discriminatorii petrecute la unele partide jucate la EURO 2024 din Germania, transmite EFE.

Cu amenzi între 20.000 şi 50.000 euro au fost penalizate, de asemenea, federaţiile de fotbal din Albania, Austria, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Ungaria.

Conform unui comunicat al Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a UEFA, sancţiunile includ amenzi şi interdicţii privind vânzarea biletelor către fanii vizitatori pentru meciurile oficiale viitoare la nivel de UEFA. Totuşi, interdicţia de vânzare a biletelor este suspendată pentru o perioadă de probă de doi ani, aplicându-se doar dacă în acel timp se comite o altă încălcare similară.

FRF trebuie să plătească 40.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor săi în meciurile României cu Ucraina, Belgia şi Olanda. Cea mai aspră amendă a fost impusă Croaţiei, cu 50.000 de euro, pentru incidentele comise de fanii săi în meciurile naţionalei sale cu Spania, Albania şi Italia.

Federaţiile din Slovenia, Ungaria, Serbia şi Albania sunt obligate să plătească fiecare câte 30.000 de euro pentru diverse incidente în mai multe dintre meciurile lor, în timp ce Austria are de achitat 20.000 de euro pentru un banner cu mesaj de extremă dreapta afişat de fanii săi în meciul cu Polonia, transmite Agerpres.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
1 luna în urmă

UEFA caca maca popo.

petru
1 luna în urmă

Ne-au omorat astia cu rasismul, musai sa-i iubesti pe aia pe care-i detesti altfel esti linsat de propaganda progresista. Incredibil ce vremuri am ajuns sa traim! Sa speram ca nu va mai tine mult mizeria asta iar toti propagandistii astia… Citeşte mai mult »

Ron
Răspunde la  petru
1 luna în urmă

Fotbaliștii care refuza sa poarte tricouri cu însemne popo,sunt sancționați.La fel peste tot in alte domenii.

Willy
1 luna în urmă

oengeurile sunt sursa tuturor relelor, cancerul societatii.

Back to top button