Sport

TURUL FRANȚEI. Chris Froome e „regele”

 

Chris Froome (Sky) a intrat în ultimele două etape din Alpi ale Turului Franței cu un avans mare, 3 minute și 10 secunde, în fața lui Nairo Quintana (Movistar). Britanicul cu origini în Kenya a suferit în ultimele runde, fiind atacat vineri, de columbianul de la Movistar, pe La Toussuire, și sâmbătă, pe legendara Alpe d’Huez. Quintana a recuperat o mare parte din handicap, dar nu a fost suficient. Froome va duce diseară tricoul galben la Paris, Quintana fiind al doilea în clasamentul general, la 1 minut și 12 secunde. 

„Au fost multe lucruri care mi-au trecut prin minte pe ultima cățărare. Au fost momente când mă gândeam că aș putea pierde totul, dar coechipierii mei Richie Porte și Wouter Poels au făcut o treabă fantastică. Totul e ireal. Nu am reușit, încă, să conștientizez ceea ce se întâmplă”, a declarat Froome imediat după ce a trecut linia de sosire pe Alpe d’Huez.

„Bronzul” în această ediție a Turului Franței i-a revenit spaniolului Alejandro Valverde (Movistar), cu o întârziere de 5 minute și 25 de secunde.

Văzuți în grupul de patru favoriți, alături de Froome și Quintana, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) și campionul en-titre, Vincenzo Nibali (Astana), au dezamăgit. Italianul a terminat al patrulea, la 8 minute și 36 de secunde de Froome, în timp ce Contador s-a clasat pe locul 5 la general, la 9 minute și 48 de secunde de învingător. 

Astăzi, Turul Franței 2015 se va încheia oficial cu etapa de paradă la Paris pe Champs-Elysees.

Articole asemănătoare

Tricourile distinctive în Turul Franșei 2015:

Tricoul galben (campion): Chris Froome (Sky)

Tricoul alb cu buline roșii (cel mai bun cățărător): Chris Froome (Sky)

Tricoul verde (liderul clasamentului pe puncte): Peter Sagan (Tinkoff Saxo)

Tricoul alb (cel mai bun tânăr): Nairo Quintana (Movistar).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button