Sport

Trofeul Carpați, ultimul test înaintea Campionatului European

 

Naționala de handbal feminin a început pregătirea pentru turneul final al Cmapionatului European, care va avea loc în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie, în Franța.

Handbalistele convocate au fost împărțite în două selecționate, România A și România B, care vor participa, alături de Serbia și Rusia, la Trofeul Carpați, programat vineri și sâmbătă la Sala Polivalentă din București.

În prima zi, vineri, România B va întâlni Rusia, iar România A se va duela cu Serbia. Sâmbătă se vor juca finala mică și finala mare.

„Este important pentru noi să ne găsim ritmul ca echipă. Sigur, dacă vor mai apărea probleme pe parcursul acestui week-end, vom mai avea câteva zile până la Euro să le punem la punct. De asemenea, este foarte important să începem să simţim sentimentul de competiţie. Câştigarea Trofeului Carpaţi nu este obiectivul principal, dar vom încerca să evoluăm la cel mai înalt nivel. Jucăm de fiecare dată la victorie. Este clar pentru toată lumea de ce suntem aici, să ne pregătim şi să câştigăm. Nu vom trata aceste meciuri la modul «OK! Hai să facem şi treaba asta», iar apoi să pierdem. Intrăm cu anumite obiective stabilite în interiorul echipei, iar dacă vom reuşi să realizăm ceea ce ne-am propus, probabil că vom câştiga. Depinde şi de adversari, vorbim de adversari redutabili, cu jucătoare foarte bune, aflate la rândul lor în formă foarte bună, obişnuite să joace la cel mai înalt nivel. Va fi un turneu interesant, dar principalul obiectiv nu este acum să câştigăm trofeul, nu vom forţa limitele echipei. Obiectivul este să obţinem ritmul mecesar pentru turneul final, să joace toate lumea şi, dacă se poate, să evoluăm la nivelul nostru cel mai bun. Acesta sunt ultimele meciuri înainte de Euro. Rusia este o echipă dificilă, le cunosc pe majoritatea jucătoarelor, au încredere în forţele proprii, au un ritm bun, pentru mine este una din favorite la semifinale la Campionatul European. Sigur ne vom lupta cu ele la acest turneu şi vom vedea ce se va întâmpla. Dar nu ne vom focusa pe Rusia sau pe alt adversar, ci ne vom concentra doar pe ce avem noi de făcut. În aceste zile încercăm să ne reamintim conceptul la care am lucrat în ultimul timp şi combinaţiile. Vom pune în practică toate aceste lucruri la acest turneu şi la Euro”, a declarat selecționerul Ambros Martin, conform ProSport.

„Ne aşteaptă un Trofeu Carpaţi care se dispută diferit faţă de alţi ani, jucăm într-un sistem Final Four. Rusia şi Serbia sunt două echipe foarte bune, nu cred că au nevoie de nici o prezentare. Vom avea două meciuri care ne pot duce ritmul şi desfăşurarea lucrurilor cât mai aproape de nivelul Campionatului European. Sper din tot sufletul ca după aceste două meciuri să nu avem niciun fel de accidentări. Cu siguranţă vor fi două teste utile, ne vom da seama care sunt lucrurile, detaliile de pus la punct până la debutul turneului final”, a spus „secundul” Horațiu Pașca.

„Am emoţii, am lipsit o perioadă destul de lungă, am ratat un Campionat European şi un Campionat Mondial, dar mă simt pregătită. Sunt motivată să avem o evoluţie foarte bună şi să avem un rezultat pe măsura aşteptărilor. Fizic mă simt foarte bine, a fost normal ca după operaţie lucrurile să nu meargă din prima, dar am început să joc, mi-am recăpătat încrederea. A fost o perioadă în care nu mă simţeam pregătită de antremente, de meciuri, dar între timp totul a intrat în linie dreaptă. Timpul mă va ajuta să revin la cel mai înalt nivel. Cred că sunt multe jucătoare la echipa naţională în acest moment care îşi doresc o performanţă notabilă şi cu România. Chiar dacă suntem multe jucătoare tinere, cred că dorinţa este atu-ul nostru principal. Ne dorim să facem lucruri mari la acest Campionat European”, a comentat Gabriela Perianu.

„Eu îmi doresc ca România să stea foarte bine în apărare la acest Campionat European. Avem încredere foarte mare în noi, cred că asta este cheia. M-am simţit foarte bine la club, am fost lăsată să joc şi am fost apreciată. Şi anul trecut la Campionatul Mondial am jucat extraordinar în grupe, cu Spania, cu Slovenia. Dar am avut o zi foarte urâtă cu Cehia şi s-a destrămat tot. Vreau să luăm pas cu pas şi să trăim fiecare moment în parte în Franţa”, a menționat Crina Pintea.

La Campionatul European, România va juca în grupa D, alături de Norvegia, Germania și Cehia. Primele trei clasate vor merge cu puntele acumulate în grupa a doua principală, alături de trei formații din grupa C, formată din Ungaria, Spania, Olanda și Croația.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button