Sport

„Tricolorii” mici s-au făcut mari. România, după 20 de ani la Campionatul European U21. Hagi: „ Acești jucători ne vor scoate în stradă”

  • romania_102.jpg
 

Naționala U21 a încheiat entuziasmant o campanie fabuloasă de calificare la Campionatul European de fotbal din 2019, începută cu brașoveanul Daniel Isăilă și terminată cu Mirel Rădoi pe banca tehnică.

„Tricolorii” mici au terminat neînvinși grupa 8 a preliminariilor, deși au avut adversare importante, Portugalia, Bosnia sau Elveția.

În ultimul meci, la Ploiești, ai noștri aveau nevoie de o remiză cu Liechtenstein, dar în final au obținut o victorie clară, 4-0. George Pușcaș a deschis scorul cu o lovitură de cap din 6 metri în minutul 14. Apoi, Ianis Hagi a marcat un gol superb, direct din lovitură liberă, de la 25 de metri. După ce Nedelcu a luat la țintă transversala, în minutul 39, Pușcaș a reușt dubla și a dus scorul la 3-0. Rezultatul final a fost stabilit de Adrian Petre în minutul 78.

Cu 24 de puncte, România a câștigat seria și s-a calificat la turneul final, Portugalia, care a încheiat a doua, cu 22 p, având șansa barajului. Precedenta participare a „tricolorilor” mici la Campionatul European a fost în 1998.

„Jucătorii au fost serioși, au tratat meciul serios. Au muncit și au arătat că în România există talent. Cu speranță și cu muncă putem ajunge unde trebuie. Meritul meu e unul singur: am crezut și voi crede în jucătorul român, care este talentat. Am crezut acum 9 ani și acum se văd roadele. Mă bucur că am investit. E cea mai mare realizare că am investit în tineri. Trebuie să fim lângă ei. Ei sunt în prima linie și ne vor face fericiți. Ne vor scoate în stradă. Mă bucur că Ianis joacă fotbal. Îi place și mă bucur că face sport. În rest, mă bucur pentru România. Mă face fericit când avem performanțe și că ne batem cu ceilalți. Sperăm să facem o figură frumoasă la turneul final. Orice e posibil acolo. Să fie în formă băieţii, să facă treabă bună. Va fi greu pentru Rădoi să facă lotul. Avem jucători foarte buni. Să meargă cu încredere la turneul final”, a declarat Gheorghe Hagi, cel care i-a crescut pe mulți dintre componenții acestui lot. 

„Sunt mândru de băieții mei. Am avut emoții cu Liechtenstein. La pauză m-am relaxat. În momentul în care am semnat, am spus că vom lua 12 puncte. Am găsit aici un grup valoros și unit. Sunt niște caractere extraordinare. E cea mai mare performanță pentru mine. Jucătorii se puteau califica și fără mine. Am cerut permisiunea cluburilor să-mi mai lase jucătorii încă două ore, pentru a ne bucura împreună. La cum arăta campania asta, cred că oriunde ar fi fost Euro, chiar și în Gibraltar, ar fi venit o mulțime de români după acești băieți”, a declarat Mirel Rădoi  la conferinţa de presă. 

„Învăţam istoria la şcoală, dar azi am scris-o. Nu le-am mai zis nimic colegilor în vestiar înainte de meci. După ce am văzut în seara asta, chiar nu mai am cuvinte. În timpul meciului mi s-a făcut pielea de găină, ceea ce este incredibil. Suntem mândri că suntem români! Prefer să nu dau declaraţii despre Euro acum, deocamdată ne bucurăm. De mâine ne gândim la Euro”, a spus căpitanul Naţionalei U21, Ionuţ Andrei Radu.

Turneul final se joacă în Italia și San Marino în perioada 16-30 iunie 2019. Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia, Serravalle (San Marino) sunt orașele care vor găzdui meciurile.

Cele 12 participante vor fi împărțite în trei grupe, câștgătoarele și cel mai bun loc 2 urmând să acceadă în semifinale, performanță care asigură și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc la Bologna pe 23 noiembrie, de la ora 19.00.

Italia, ca țară gazdă, Croația, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, România și Franța sunt cele 10 echipe calificate direct la Campionatul European. Celelalte două vor veni după barajele la care merg cele mai bune patru locuri secunde din cele 9 grupe, Grecia, Polonia, Austria şi Portugalia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button