Sport

„Tricolorii” au învins clar Lituania, dar primul loc în grupa din Liga Națiunilor pare acontat de Serbia

 

Naționala de fotbal a României a câștigat fără probleme, 3-0 la Ploiești, confruntarea cu Lituania, din penultima etapă a grupei 4, seria C a Ligii Națiunilor.

„Tricolorii” au controlat confruntarea care s-a jucat fără spectatori, însă adversarul a fost unul mai mult decât modest. Disputa a consemnat și debutul la prima reprezentativă a lui Ianis Hagi, la 35 de ani de la primul meci jucat de tatăl său, Gheorghe Hagi, în tricoul Naționalei. Ianis a intrat în minutul 68, în locul lui Claudiu Keșeru.

George Pușcaș, în premieră titular la reprezentativa României, a deschis scorul repede, în minutul 7, din pasa lui Alexandru Chipciu. Maxim a luat la țintă bara în minutul 15, iar până la pauză Stanciu și Keșeru au ratat și ei ocazii bune de gol. Partea a doua a debutat cu golul lui Keșeru, care a trimis în plasă după ce portarul oaspeților a respins în față mingea șutată de Stanciu. Mijlocașul de la Sparta Praga a marcat golul de 3-0 cu o execuție din lovitură liberă. Finalul a fost liniștit, singurul lucru notabil fiind eliminarea lui Novikovas din minutul 88.

În cealaltă partidă a grupei, Serbia a învins Muntenegru, 2-1 (Ljajic, Mitrovic / Mugosa).

Cu o etapă înainte de finalul grupei, România ocupă poziția a doua, cu 9 p, la două lungimi în spatele Serbiei. Pe poziția a treia este Muntenegru, cu 7 p, Lituania, 0 p, fiind deja retrogradată.

„Tricolorii” mai speră încă la primul loc, însă șansele sunt mici. Pentru a câștiga grupa, ai noștri trebuie să se impună în Muntenegru, iar Serbia să nu bată Lituania. Realist însă, România se va lupta în meci direct, în deplasare, cu Muntenegru, pentru locul secund, care are importanța lui. Poziția a doua ar asigura prezența în urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Totodată, dacă Serbia se va califica la turneul final, România ar avea un colac de salvare în cazul în care ar rata preliminariile și ar putea obține locul la Campionatul European din play-off-ul Ligii Națiunilor.

„Suntem mulți jucători de la U21 la Naționala mare. Înseamnă că avem o echipă de valoare, care a scris istorie, pentru că ne-am calificat după 20 de ani la un Campionat European. Suntem fericiți că suntem aici. Cu timpul le vom lua locul celor mai experimentați. Se schimbă generațiile. Trebuie să rămânem concentrați. O să păstrez acest tricou acasă, pe lângă cele de la Viitorul, Fiorentina. Îmi voi aduce aminte peste ani de aceste momente. M-am simțit foarte bine, îi cunoșteam pe majoritatea băieților, am mai jucat cu ei, împotriva lor. A fost foarte bine. Mergem în Muntenegru cu gândul la victorie. Nu putem să ne gândim la egal, pentru că putem pierde așa. N-am vorbit cu tata după meci, înainte mi-a urat baftă, pentru că eu știam ce am de făcut la acest meci. Visul meu este să devin om de bază la Națională. Vor veni și reușitele de acum”, a declarat Ianis Hagi la final.

„Vreau să felicit jucătorii pentru modul în care au abordat meciul. E o stare destul de nasoală când trebuie să evoluezi cu tribunele goale. Am câştigat pentru că băieţii au înţeles că trebuie să aibă altă atitudine. Şi eu am încercat să surprind, să joc cu doi atacanţi. Ne-a ieşit bine, am pus presiune în careu. Mi-a plăcut cum au colaborat Keşeru şi Puşcaş. Sunt mulţumit de toţi, sunt extrem de bucuros în special pentru a doua repriză. Am fost obligat în ultimul timp să tot schimb fundaşii centrali. Chiricheş şi Dragoş Grigore sunt accidentaţi. La acţiunea trecută, l-am adus pe Tamaş pentru experienţa lui. Acum, Moţi a intrat, şi el un jucător cu experienţă la echipa de club. Cosmin a făcut o partidă bună, s-a înţeles bine cu Săpunaru. Mă gândeam iniţial să joc cu Paşcanu sau Nedelcearu, dar am mizat pe experienţă. Am văzut meciul Serbia – Muntenegru, oaspeţii au pus multe probleme în partea a doua. Puteau să egaleze, aşa că ne va aştepta un meci foarte greu. Nu vom juca la egal în Muntenegru. E important să avem aceeaşi atitudine, acelaşi spirit. Ar fi extraordinar, pentru că am termina pe locul doi. Trebuie să ne pregătim pentru o finală, sper să se recupereze băieţii. Pot intra de pe bancă alţii, mă voi gândi foarte bine pe cine bag, astfel încât să aibă prospeţime”, a comentat selecționerul Cosmin Contra.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare