Sport

„Tricolorele” vor „aurul” la Campionatul Mondial Universitar de handbal feminin

 

Ediția 2018 a Campionatului Mondial Universitar de handbal, rezervat echipelor naționale care au în componență numai jucătoare-studente, are loc la Rijeka, în Croația.

După ce, în 2016, la Malaga, România a cucerit „argintul”, „tricolorele” au planuri mari pentru acest an.

Echipa noastră a fost repartizată în grupa B. România a debutat ieri contra Poloniei, celelate meciuri din serie fiind cu Uruguay (astăzi), Spania (2 august) și Coreea de Sud (3 august).

Reprezentativa „tricoloră” este condusă de „secundul” lui Ambros Martin la Naționala mare, Horațiu Pașca, ajutat de Nicoleta Alexandrescu, Jaume Fort Mauri și Ștefan Ciuntu.

„Am avut un stagiu de pregătire comprimat, timpul nu prea a fost prieten cu noi, dar privim cu optimism competiția. Vrem să luăm totul treptat și pas cu pas, să jucăm mai bine de la meci la meci. Așteptările sunt mari, când aud de medalie îmi vine să zâmbesc, e simplu să vorbești de medalii, mai greu e să le obții. Am dorit ca fetele să cunoască sistemul și filosofia de joc a Naționalei mari. Cea mai mare provocare este să formăm o echipă în șapte zile, când alții o formează în anii întregi”, a declarat tehnicianul Horațiu Pașca.

Laura Popa, fosta jucătoare a Coronei, a comentat: „Plecăm cu gânduri pozitive, acum doi ani am venit cu medalia de argint, sper să reușim măcar același lucru. În momentul în care reprezinți țara este un sentiment de mândrie. Aș fi în stare de orice pentru medalia de aur”.

„Suntem pregătiți, gândul nostru este să fim prezenți în finala mare. Ne batem pentru medalii. Fetelor le stă mai bine la gât cu aurul. Sper să ne întoarcem cu autocarul încărcat de medalii”, a punctat și Nicoleta Alexandrescu.

Lotul României pentru Campionatul Mondial Universitar:

Portari – Elena Șerban (CSU Danubius Galați), Cristina Enache (Minaur Baia Mare), Alexandra Prodan („U” Cluj)

Extreme stânga – Hermina Stoicănescu (CSM Slatina), Diana Predoi (HC Buzău)

Interi stânga – Sonia Vasiliu („U” Cluj), Anca Polocoșer (CSM Roman)

Centri – Silvia Szabo (CSM Bistrița), Maria Gavrilă (HCM Rm. Vâlcea)

Interi dreapta – Laura Popa (”„U” Cluj), Ana Maria Vacariu (Dacia Mioveni)

Extreme dreapta – Andreea Taivan (CSU Danubius Galați), Florența Ilie (Știința București)

Pivoți – Lorena Ostase (CSM Slatina), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare