Sport

Triatlon, un sport în continuu progres în România!!!

 

Federația Română de Triatlon a informat că a înregistrat aproximativ 8.000 de finișuri la competițiile organizate în acest an, în creștere față de numărul de 7.095 din sezonul anterior

„Încheiem un an în care adăugăm aproape 1.000 de participări la numărul sportivilor care termină un triatlon, una dintre cele mai dificile competiții organizate în țara noastră. Lucrăm în permanență pentru a aduce triatlonul tot mai aproape de pasionații de sport și, în același timp, pentru a găsi noi talente în rândul practicanților din România. Ne dorim ca și premiera națională din ianuarie 2018 – organizarea Campionatelor Mondiale de winter triatlon la Cheile Grădiștei – să fie un pas decisiv în demersul nostru de a atrage atât practicanți cât și spectatori și a deschide și mai mult porțile acestui sport”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Aproximativ 300 de sportivi din 22 de țări sunt așteptați la startul Campionatelor Mondiale de winter triatlon organizate la Cheile Grădiștei.

În cadrul unui concurs de winter triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de mountain bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Competiția include categoriile Elite, Under 23, Junior, Paratriathlon și Age Group.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button