Sport

TRADIȚIE. Ce putem vedea la TV în a doua zi de Crăciun

 

Dacă e a doua zi de Crăciun, fanii fotbalului au motive de sărbătoare. Tradițional, în Marea Britanie de Boxing Day se joacă fotbal.

Cel mai tare campionat din lume, Premier League, propune o zi fantastică, ce se va încheia cu un meci de cinci stele.

Totul începe la ora 14.30 cu duelul Tottenham – Brighton, după înfrângerea cu Chelsea, trupa lui Jose Mourinho având mare nevoie de cele trei puncte în lupta pentru un loc de Liga Campionilor. Partida va fi transmisă de Eurosport.

De la ora 17.00, Eurosport va transmite Bournemouth – Arsenal, de la aceeași oră fiind programate jocurile Aston Villa – Norwich, Chelsea – Southampton, Crystal Palace – West Ham, Everton – Burnley și Sheffield United – Watford.

Apoi, la ora 19.30, pe „Old Trafford”, Manchester United o va întâlni pe Newcastle (Eurosport).

Ziua se va încheia cu un duel de cinci stele, între primele două clasate, Leicester – Liverpool și acest meci fiind în direct pe Eurosport. „Cormoranii” sunt lideri în clasament, cu un avans consistent, 10 puncte și un meci mai puțin, iar un succes în această seară i-ar apropia și mai mult de un trofeu pe care fanii îl așteaptă de 30 de ani.

Etapa se va încheia mâine tot pe Eurosport, cu disputa Wolverhampton – Manchester City, de la ora 21.45.

Din sezonul 2008-2009, echipele care au fost pe primul loc de Boxig Day au câștigat și titlul în Premier League, cu trei excepții, de fiecare dată cu Liverpool perdantă.

În 2008, Liverpool a fost prima de Cărciun, dar în 2009 titlul a ajuns la Manchester United. Apoi, în sezonul 2013-2014 tot trupa de pe „Anfield” a condus de sărbători, însă a cedat pe final și Manchester City a devenit campioană. Și anul trecut Liverpool era prima de Crăciun, însă tot City s-a încununat în aceast vară. Acum, indiferent de ce se va întâmpla în această rundă, „cormoranii” vor fi pe 1 după Boxing Day, însă pare sezonul în care echipa lui Jürgen Klopp poate rupe această tradiție care le dă fiori fanilor.

De Boxing Day se va juca în toate eșaloanele fotbalului britanic.

Etape sunt însă programate și în Scoția – primul eșalon, Irlanda de Nord – primele două ligi, Belgia – prima ligă sau Italia – Serie B.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare