Sport

TOKYO 2020. Românul „Il Fenomeno”, la un vârf de… unghie de medalia de bronz! Ce urmează?!

 

UPDATE. David Popovici a concurat astăzi, la prânz, în seriile probei de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În seria a 9-a, înotătorul român a obținut al 4-lea timp (48,03), dar al 8-lea per total, astfel că s-a calificat în semifinale. Acestea vor avea loc miercuri dimineață, prima  la 4.30, cealaltă la 4,35.

………………………………………………………………………………………………….

Performanță de exceptie a lui David Popovici, juniorul de 16 ani supranumit „Il Fenomeno”, în finala de 200 de metri liber din cadrul concursului de natație contând pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Pentru prima dată, sportivul român a reușit să coboare sub 1.45.00 și doar două sutimi de secundă i-au lipsit pentru a urca pe podiumul olimpic, David Popovici terminând întrecerea pe locul 4.

La final, într-o discuție avută cu corespondentul Gazetei Sporturilor în Japonia, David Popovici a glumit, spunând că și-a ros unghiile, ticul său, și doar un vârf de unghie i-a lipsit pentru a urca pe podiumul olimpic.

„Nu am simțit nici un fel de presiune, aceasta există, dar nu o las să mă afecteze. Deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care înot, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ele. Și să devin și eu o bestie!… Mi-am păstrat vârful de formă și după Campionatul European de juniori, cu ajutorul antrenorului meu, care știe extrem de bine să plănuiască antrenamentele de dinaintea unei competiții și nu numai”, a mai declarat David Popovici pentru sursa citată.

Astăzi, de la ora 13.20, el evoluează în serii la 100 de metri liber, probă unde a punctat că este mai „tare” decât la 200 de metri liber. Întrecerea poate fi văzută, „live”, la TVR și Eurosport. 

În finala probei de 200 de metri spate, românul Robert Glință a ocupat locul 8.

– Bernadette Szöcs a fost eliminată în turul trei din competiția individuală de tenis de masă. Românca a fost învinsă de americanca de origine chineză Juan Liu, clasată pe locul 450 în lume. Szöcs a condus la un moment dat cu 2-1 la seturi, însă americanca s-a impus în final cu scorul de 4-2.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button