Sport

Surpriză uriașă la US Open. Serena Williams a fost eliminată

 

Serena Williams a fost eliminată surprinzător în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open şi a pierdut astfel primul loc în clasamentul WTA, după ce a fost învinsă de cehoaica Karolina Pliskova, scor 6-2, 7-6 (5). Partida a avut loc vineri dimineaţă şi a durat o oră şi 29 de minute. Americanca în vârstă de 35 de ani pierde locul 1 WTA după 186 de săptămâni consecutive, egalând recordul stabilit de Steffi Graf, dar fără a putea să îl depăşească. În plus, rămâne cu 22 de titluri de Grand Slam, tot un record şi tot la egalitate cu germanca.
Surpriza este cu atât mai mare cu cât Pliskova, în vârstă de 24 de ani, nu se numără printre favoritele de la US Open. Pliskova face parte dintr-o generaţie de excepţie a Cehiei, campioana de la Fed Cup în ultimii doi ani, urmând a juca finala şi în acest an, cu Franţa. Karolina a stat până acum în umbra compatrioatelor Petra Kvitova, dublă câştigătoare de Wimbledon, şi Lucie Safarova, finalista anul trecut la Roland Garros. Cel mai important titlu câştigat de Pliskova este cel de la Cincinnati, din acest an, când a învins-o în finală tocmai pe adversara din ultimul act de la US Open. De asemenea, la Dubai, în 2015, cehoaica a fost învinsă de Simona Halep în finală.
În finala de la US Open, Pliskova o va întâlni pe Angelique Kerber, care a învins-o cu 6-4, 6-3 pe daneza Caroline Wozniacki. Kerber este cea care va ocupa de luni primul loc în clasamentul WTA, pentru prima oară în carieră. Germanca avea nevoie de un rezultat cel puţin la fel de bun ca al Serenei, în fazele superioare ale turneului, pentru a o depăşi. Finala US Open va avea loc sâmbătă. Dacă va câştiga, Kerber se va distanţa la aproape 1.700 de puncte de Serena Williams şi cel mai probabil va încheia anul pe primul loc.
Kerber şi Serena conduc detaşat şi în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, germanca având acum 7.100 de puncte, iar americanca 7.050. Pe locul 3 este Simona Halep, cu 4.259 de puncte, iar pe 4 Pliskova, cu 3.877.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button