Sport

Șumudică, făcut ȚIGAN și CERȘETOR / UPDATE. CE DECIZIE…

 

UPDATE. Ceea ce era previzibil după episodul descris mai jos, s-a întâmplat acum.

„Drumurile noastre s-au despărțit astăzi, de comun acord. Marius Șumudică, care antrenează aici de un sezon și jumătate, nu mai este antrenorul echipei. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de ce a făcut aici. Îi mulțumim și îi dorim succes în carieră”, a transmis conducerea lui Gaziantep FK într-un comunicat de presă.

Așadar, „Șumi” e liber să semneze Al-Shabab Riyadh, ocupanta locului 2 din primul eșalon al Arabiei Saudite, acolo unde Răzvan Lucescu e lider cu Al-Hilal.

…………………………………………………………………………………………………

Marius Șumudică a ajuns într-un punct critic în Turcia, după euforia creată de faptul că echipa pe care o antrenează (încă), Gaziantep FK, a stat o zi pe primul loc în Süper Lig.

În ultima rundă, după ce a pierdut sâmbătă în deplasare la Sivasspor, 1-2 – gol Alexandru Maxim pentru oaspeți, declarațiile insistente ale lui Șumudică, privind prelungirea contractului scadent la finele actualului sezon, s-au întors împotriva sa.

„Șumi” spusese că primește sub un milion de euro salariu stagional, bani pe care-i împarte cu membri din staff-ul său tehnic, iar la Digi Sport a anunțat că s-a cam săturat, iar de săptămâna viitoare, probabil, va părăsi Turcia, având o ofertă mirobolantă de la fosta sa grupare din Arabia Saudită, Al-Shabab Riyadh.

Președintele lui Gaziantep FK, Mehmet Büyükekşi, a contraatacat în urma negocierilor purtate cu antrenorul român pe tema prelungirii angajamentului, subliniind că acesta are un salariu de 1,2 milioane de euro și solicită 1,9 milioane pentru o prelungire, lucru de neacceptat, pentru că, din cauza coronavirusului, Turcia este în criză fotbalistică – fanii nu mai au voie să vină la meciuri, nu mai sunt sponsori…

Astfel, subiectul prezentat anterior a intrat în dezbatere la televiziunile din Turcia. La „A Spor”, Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, a avut un derapaj rasist la adresa lui Șumudică, făcându-l „țigan” și „cerșetor”: „Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan; un țigan!”.

Moderatorul a încercat să aplaneze situația, adresându-i-se invitatului: „Vă rog, nu puteți spune asta”. Acesta, înfierbântat, a continuat: „Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?”. 

În urma unei pauze publicitare, Toroglu s-a calmat, și-a recunoscut vina, menționând: „Le cer scuze rromilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult”.

Conform presei din Turcia, televiziunea va fi sancționată.

Pe de altă parte, sunt și suporteri ai lui Gaziantep FK care îl susțin pe Șumudică, relatând pe rețelele de socializare că antrenorul român ar trebui sprijinit de conducere, deoarece asemenea rezultate – 8 victorii, 7 egaluri, 2 înfrângeri – în actualul sezon sunt realmente senzaționale.

Altfel, despre Șumudică se știe că este un tip coleric. El a plecat cu scandal și de la FC Brașov, Ioan Neculaie numindu-l „bufon”.

Evenimentul prezentat readuce în discuție remarca lui Sebastian Colțescu, arbitru de rezervă la partida de Liga Campionilor PSG – Bașakșehir, care l-a identificat pe Pierre Webo, secundul grupării turce, drept „ăla negru”. Se știe, meciul de la Paris a fost întrerupt, s-a jucat a doua zi, cazul de rasism fiind în anchetă la UEFA. Și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a intervenit în caz, spunând că așa ceva nu trebuie tolerat. Ulterior s-a aflat că și antrenorul campioanei Turciei, Okan Bürük, ar fi spus despre români că sunt țigani.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare