Sport

STRIGĂTUL unui mare sportiv brașovean!!!

  • orzata.jpg
 

Rareș Orzață a ocupat un excelent loc 6, împreună cu echipa masculină de gimnastică a României, la Jocurile Olimpice de la Sydney, în anul 2000. Apoi, după retragerea din activitatea competițională, a activat timp de 13 ani la Cirque du Soleil, iar acum lucrează în domeniul imobiliar la New York.

Pe contul său de Facebook, Rares Orzata a relatat, într-o așa-zisă scrisoare deschisă, faptul că este dezamăgit de situația în care a ajuns gimnastica românească, jos de tot în plan mondial, dorindu-și, prin implicarea tuturor factorilor decizionali, „renașterea” acestei discipline sportive de tradiție la noi în țară.

„Am avut norocul să fiu introdus în acest sport la CSS Brașovia sub conducerea antrenorilor emeriți Hristov Gheorghe, Blaj Gheorghe și Simon Martin… M-am bucurat de o carieră destul de îndelungată și țin să le mulțumesc tuturor celor care m-au îndrumat, ghidat, învățat să trec peste obstacole și modelat să fiu persoana care sunt astazi. Mulțumesc Dan Grecu, Pascu Nicușor (alt brașovean – n.r.), Sandu Adrian, Marian Rizan, Albu Ioan, Ștefan Gal și Georgescu Aurelian”, fără influențele și sfaturile cărora n-ar fi ajuns unde este acum, și-a început postarea Orzață.

Apoi, el a punctat, printre altele: „Detest actuala poziție a tuturor celor neimplicați în refacerea și reforma acestui sport. Nu pot să cred, deși nu mă surprinde, că în continuare suntem subiecții jocurilor politice din curtea școlii, unde se șușotește pe la spate, pentru că nimeni nu are integritatea necesară… Unde suntem acum este din cauza lipsei totale de responsabilitate, lipsei unei viziuni a fostei conduceri a federației!!!… Vrem-nu vrem, sportul românesc a fost influențat de sportul sovietic, dar mâine-poimâine se scurg 30 de ani de la trecerea de sub securea și ciocanul, iar majoritatea din țară este la fel de sovietică în gândire ca în Decembrie ’89. Cum este posibil ca antrenori din țară să ia la răspundere antrenorul coordonator despre rateurile gimnaștilor, când la urma urmei ei sunt cei care au trimis acești sportivi la lot nepregătiți… Pasiunea și munca, nu norocul și nepotismul, sunt cheile succesului…”.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare