Sport

STIL DE VIAȚĂ. În culisele luptătorilor de sumo!!! (Galerie foto)

  • sumo1.jpg
  • sumo2.jpg
  • sumo3.jpg
 

Jurnaliști de la agenția Reuters au primit permisiunea de a pătrunde în intimitatea luptătorilor de sumo din Japonia și a le observa atât antrenamentele, cât și viața cotidiană.

În secolul 8, în Japonia au avut loc primele lupte de sumo, care erau ceremonii tradiționale, acompaniate de rugăciuni și dansuri sacre. Astăzi, luptele de sumo sunt încadrate la capitolul evenimente sportive.

Numit „dohyo”, ringul de luptă măsoară 6 metri pătrați, fiind delimitat de baloți de paie. Confruntarea are loc în interiorul unui cerc având dimensiunea de 4 metri.

În Japonia sunt circa 700 de luptători profesioniști de sumo, care sunt recunoscuți ușor, întrucât poartă celebrul „mawashii”.

Pentru tinerii niponi, însă, sumo-ul a devenit un sport „demodat”. Luptătorii sunt în mare parte mongoli și au de trecut o serie de obstacole pentru a fi acceptați în Japonia. „Limba este cea mai dificilă barieră”, a recunoscut Tomozuna Oyakata, mult mai cunoscut după porecla „Kyokutenho”, care a fost primul mongol integrat într-o școală japoneză de sumo.

Pentru că ideea de bază în sumo este luarea în greutate, sportivii trebuie să consume câte 8.000 de calorii pe zi. Meniul constă în picioare de porc, sardine prăjite, orez și „chanko nabe”, un fel de mâncare tradițional, extrem de bogat în calorii.

Apoi, după o masă îmbelșugată, luptătorii de sumo își fac siesta, un ritual indispensabil care durează câteva ore. În această perioadă, respectivii poartă mască de oxigen, pentru a le facilita respirația. Durata de viață a unui practicant de sumo nu depășește 65 de ani, din cauza sănătății fragile dată de obezitate.

Foto: Reuters


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare