Sport

„Stejarii” au un nou antrenor

 

Francezul Thomas Lievremont este noul selecționer al naționalei de rugby a României, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, președintele Federației Române de Rugby (FRR), Alin Petrache.
Am avut un proces de selecție care s-a întins pe o perioada destul de lungă, cu aplicații de la foarte mulți antrenori de valoare de la echipe puternice din rugbyul mondial, chiar din partea câtorva antrenori romani. În final am luat decizia, împreună cu World Rugby, că Thomas este cel mai în măsură să câștige acest concurs pentru postul de antrenor principal al României’‘, a declarat Alin Petrache. El a precizat că tehnicianul francez a semnat un contract valabil până după Cupa Mondială din 2023 și că acesta își va petrece o parte din timp în România și o parte în Franța, unde îi va urmări pe jucătorii români care evoluează la echipele de club din ligile din Hexagon. Petrache a precizat că restul staff-ului echipei naționale nu a fost deocamdată stabilit. Thomas Lievremont a declarat că are ca obiectiv îmbunătățirea sportului cu balonul oval din țara noastră și că se va dedica 100% acestui țel, scopul fiind calificarea României al CM 2023 care se va disputa chiar în Franța.
Președintele FRR a informat că naționala frunzei de stejar va susține trei meciuri în luna noiembrie, unul cu Portugalia, pe 10, crucial pentru rămânerea naționalei în cel de-al doilea eșalon valoric european, apoi două partide test, contra SUA și Uruguay (ambele calificate la CM 2019), fiind discuții și pentru o posibilă confruntare cu Kenya (care încă luptă pentru calificarea la Mondialul nipon). Lievremont, care îl înlocuiește pe galezul Lynn Howells, făcea parte din februarie din staff-ul tehnic al naționalei de rugby a României, fiind responsabil cu jocul de margine. În vârstă de 44 de ani, Thomas Lievremont a fost internațional francez între 1996-2004 și a evoluat în campionatul din Hexagon la Perpignan (1996-2000), Biarritz (2000-2007) și Dax (2007-2008).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare