Sport

START ÎN CUPA EUROPEI. Brașoveanca Luminița Pișcoran speră să revină la forma care a consacrat-o!!!

  • sjusjoen.jpg
 

Biatlonista brașoveană Luminița Pișcoran (foto 1) – sportivă legitimată la CS Dinamo, campioană europeană de senioare în 2015, la Otepaa, în Estonia, în proba individuală de 15 kilometri – debutează astăzi în noul sezon competițional internațional, sperând să șteargă cu buretele anul sportiv precedent, în care a avut evoluții nefaste.

Pișcoran va participa, după amiază, în cursa de sprint 7.5 km de la Sjusjoen (Norvegia), contând pentru Cupa Europei la biatlon, „antecamera” Cupei Mondiale. Între cele 103 sportive înscrise figurează și brașoveanca Larisa Cotruș, și două performere de loc din Harghita, Marton Enikö și Hajdu Timea.

Băieții vor concura la ora prânzului la Sjusjoen pe distanța de 10 kilometri, România având înscrisă echipa secundă, în componența Marius Ungureanu, Gheorghe Pop, Raul Flore și Gego Hunor. 132 de concurenți sunt la start.

Sjusjoen se află la 20 de kilometri est de Lillehammer, având 350 de kilometri de pârtii de schi fond. Acolo au avut loc întreceri de la Olimpiada din 1994 și de la J.O. de tineret desfășurate anul trecut. Baza a fost inaugurată în 2003, acolo putându-se produce zăpadă artificală și la temperatura de (atenție!) 25 de grade Celsius. Poligonul destinat biatlonului (foto 2) are 41 de culoare pentru tir, fiind cel mai mare din Norvegia.

La cursele de sprint și ștafetă mixtă din deschiderea Cupei Europei sunt prezente 42 de națiuni, 158 de biatloniști și 117 biatloniste, un număr record pentru această competiție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button