Sport

Stadionul „Tineretului” sau… „speranţa moare ultima”

 

În euforia succesului obţinut în deplasare contra FCSB-ului, în prima rundă din play-off-ul Ligii 1, Gică Hagi, antrenorul-manager al Viitorului, şi-a spus oful, tuşând o realitate bolnavă în privinţa infrastucturii din România, sportivă şi nu numai.

„Sunt doar 3-4 stadioane renovate. De ce? Că au trecut 30 de ani. E greu în ditamai oraşul să renovezi un stadion? Nu avem 10-15 milioane de euro? Fiecare primărie e obligată să facă asta. România nu mai există. În România există doar certurile de azi pe mâine. Ne băgăm ceva, una în alta altuia. Ne zicem una, de alta şi uităm de valori. Uităm ce înseamnă să producem şi să mergem să ne luptăm cu cei de afară. Nu mai avem mândrie!… Dar de ce ăia de la Ploieşti au putut? A costat 17 milioane de euro stadionul („Ilie Oană – n.a.). Nu trebuie să ceri aprobare la Bucureşti. Este decizie internă până în 17 milioane. De ce nu s-au făcut stadioane? Mergem pe nişte terenuri… Şi ne luăm de cei de la Sepsi, că sunt susţinuţi de Guvernul din Ungaria. Păi dacă vedeţi ce fac cei din Ungaria… Duceţi-vă să vedeţi cum investesc şi cum arată! Aţi văzut că au început să ne nimicească şi la handbal şi la toate”, a declarat „Regele” cu disperare.

Chestia cu stadionul din Ploieşti, dat exemplu de Hagi, ar trebui să prindă rădăcini şi la Braşov, nu numai la nivel declarativ – detalii, aici: BRAȘOV. Planurile primarului George Scripcaru pentru ACS SR Municipal. „Noi vrem să luăm palmaresul, brand-ul FC Brașov”. Stadionul „Tineretului” ar putea fi demolat. (Apropo, ce se mai aude în privinţa colaborării dintre ACS SR şi Corona privind „renaşterea” fotbalului braşovean?)

Ca de fiecare dată, când nu se realizează ceva (autostrăzi, spitale regionale, aeroporturi, etc.), se dă vina pe birocraţie, pe sistemul mioritic aiuristic – malaxor al comisioanelor şi intereselor de tot felul, care ne macină nervii, scoţându-se de la naftalină tot felul de planuri abandonate, cu promisiunile aferente, fix în prag de campanii electorale.

Madam primar Gabriela Firea a băgat acum la înaintare proiectul Sălii Polivalente din Bucureşti (şi la Braşov se discută aprins privitor la construcţia uneia mai mare şi mai frumoasă decât cea existentă la Cluj…), care, dacă privim în trecut, ar fi trebuit să găzduiască Europenele de gimnastică din 2017.

La poalele Tâmpei, dărâmarea Stadionului „Municipal” a coincis cu planul măreţ al apariţiei unei arene „ultimul răcnet”, visându-se – o tempora! – la organizarea de meciuri de pe la Euro 2012 (turneu final atribuit, se ştie, Ucrainei şi Poloniei). În prezent, în ciuda unei situaţii încâlcite, se speră în modernizarea Stadionului „Tineretului”, întrucât acolo s-ar ţine festivităţile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Tineret din 2024 – nu s-a anunţat încă, oficial, CIO de intenţie, întrucât „Metromul” şi „Carpaţiul” sintetic n-au anvergura necesară.

Altfel, puţini ştiu că, înainte ca Braşovul să fie declarat cu emfază „capitala sporturilor de iarnă din România”, Walter Hofer – FIS Race Director pentru sărituri cu schiurile – a vizitat Poiana, arătându-se fascinat de cadrul natural propice construcţiei unui complex de trambuline asemănător cu cel de la Lillehammer. Unii cunosc motivul pentru care ideea a picat, iar, ulterior, Râşnovul a profitat de şansa ivită…

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button