Sport

STADION NOU. Uimire? Nu, NU e la Brașov…

 

În vreme ce autoritățile locale ne prezintă noi proiecte ambițioase privind investiții sportive în zona „La Iepure” (BRAȘOV. Sens giratoriu în zona „La Iepure” / Ce contract a semnat primarul George Scripcaru), la Iași, în schimb, promisiunile au un alt nivel…

Primarul Mihai Chirica, fost la PSD – acum PNL, a prezentat astăzi proiectul unui nou stadion, cu o capacitate de 25.000 de locurii, care va semăna la exterior cu coroana Regelui Ferdinand (vezi schița, sus).

Stadionul, ca și noua Sală Polivalentă, cu o capacitate se 10.000 de locuri, se va construi în zona „Moara de vânt”, extrem de accesibilă de la aeroport, iar costurile pentru aceste două obiective se ridică, potrivit lui Chirica, „la peste 50 de milioane de euro”. La Brașov, în schimb, numai costul pentru Polivalenta din Bartolomeu este, surpriză, de… BRAȘOV. Prețul Sălii Polivalente?! Aproape cât a costat Polivalenta și stadionul ultramodern din Cluj! Cine a constatat?!…

Despre noua arenă, care – se zice – va fi inaugurată în 2023, Mihai Chirica a spus că „va fi dotată cu parcare subterană și supraterană, spații comerciale și un sistem audio și video performant… Nu e prevăzută pistă de atletism, tribunele vor începe de la marginea gazonului, ca în Anglia”.

Rămâne să constatăm dacă noul stadion din Iași va fi ridicat înaintea Polivalentei brașovene…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare