Sport

Sportivă molestată de sute de ori de medicul Larry Nassar

 

McKayla Maroney, fostă componentă a echipei de gimnastică artistică a Statelor Unite, medaliată cu aur la JO de la Londra în 2012, spune că a fost molestată de sute de ori de către fostul medic al lotului, Larry Nassar, scrie Reuters, conform Agerpres. Maroney afirmă că a fost agresată încă de la prima întâlnire cu medicul, când ea avea 13 ani, apoi abuzul a continuat mai mulţi ani.

„Prima oară mi-a spus că-mi va face un control general şi atunci a avut loc primul abuz. A afirmat că este nevoie de sacrificiu pentru a ajunge la JO şi să nu spun celorlalţi nimic”, a declarat fosta gimnastă, acum în vârstă de 22 de ani.

Fostul medic sportiv Larry Nassar a fost condamnat, în februarie, la o pedeapsă între 40 şi 125 de ani închisoare pentru abuz sexual asupra unor gimnaste americane, în urma a trei procese în care a fost implicat ca acuzat. Medicul îşi va sfârşi astfel zilele în închisoare. El a primit 60 de ani de închisoare pentru posesie de imagini cu caracter pornografic infantil, apoi o pedeapsă între 40 şi 175 de ani de recluziune pentru că a agresat peste o sută de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.
Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a agresat timp de două decenii cel puţin 256 victime identificate, în timp ce lucra în cadrul Federaţiei americane de gimnastică şi la Universitatea de stat din Michigan. Cele trei procese au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând demisia mai multor responsabili ai Federaţiei care i-au permis acestui practician atât de multă vreme să abuzeze tinerele gimnaste, în ciuda numeroaselor plângeri primite.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button