Sport

Speranţa moare ultima…

 

S-a vehiculat de mult timp că Ungaria susţine sportul din Ţinutul Secuiesc, şi la nivel de infrastructură, dar abia acum s-a aflat, oficial, că Guvernul de la Budapesta a dat 6.4 milioane de euro pentru două cluburi de fotbal, Sepsi Sf. Gheorghe şi FC Csikszereda.

„Bravo celor din Ungaria, pentru că susţin sportul. Prim-ministrul are şase discipline pe care vrea să le dezvolte la cel mai înalt nivel”, a declarat Gică Hagi, care a comparat situația din țara vecină cu una dintre experiențele sale proprii: „Sunt societăţi mari în România care fac bani. Nu e posibil ca oraşele mari să nu aibă echipe. Multinaţionalele care fac milioane în România, pardon, miliarde, ar trebui să dea 2-3% din cifra lor de afaceri. Am fost la cei de la MTS să le spun asta, erau încântaţi, parcă descoperisem America. Dar tot nu s-a făcut nimic. În România vorbim, plecăm şi «la revedere», nimic nu se face”.

La Braşov, de exemplu, gruparea ACS SR Municipal, care se doreşte a fi continuatoarea spiritului „stegar”, agonizează prin Liga 3, jucătorii acesteia, flămânzi, fiind sătui de promisiunile autorităţilor locale, că vor sprijini cândva performanţa fotbalistică (acum, în prag de sărbători, sunt preocupate să pună „meşe” bradului cam chel din Piaţa Sfatului, într-un fenomen al peticelii perpetue). În acest timp, la Stadionul „Tineretului”, e jale mare, fără apă caldă, fără căldură, ajuns o ruină în umbra unor proiecte faraonice aflate în stadiul studiului de pre-prefezabilitate.

N-ar fi, oare, mai bine ca fanii „galben-negri” să-i ceară ajutor lui Viktor Orban, subliniind că Csaba Györffy, Tibor Selymes, Zoli Kadar, Alexandru şi Iuliu Andraşi, Gyula Tikosi ş.a. s-au remarcat la poalele Tâmpei, poate, poate…

CITEŞTE ŞI: ACS SR MUNICIPAL BRAȘOV. „După tot ce se întâmplă în jurul echipei începând din vară, este clar că nu se dorește fotbal la Brașov”

CE REACŢII! Guvernanţii români, ARĂTAŢI cu degetul!!!; Robert Ilyes: „Ne facem de râs”; Cornel Dinu: „Ăştia sunt administratori de colonie”!!!

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button