Sport

ȘOC OLIMPIC. Corupție pentru atribuirea J.O. 2016 și 2020?!…

 

Justiția franceză cercetează, din luna decembrie, suspiciuni de corupție în atribuirea Jocurilor Olimpice de la Rio, din vară, și de la Tokyo, în 2020, după cum a indicat pentru AFP o sursă judiciară, confirmând o informație apărută în cotidianul britanic The Guardian.

„Suntem în stadiul de verificări”, a declarat sursa citată.

Ancheta este coordonată de Parchetul Național Financiar (PNF) și e consecutivă celei ce a condus la prinderea, la începutul lunii noiembrie, a fostului președinte al Federației Internaționale de Atletism (IAAF), senegalezul Lamine Diack (82 de ani – foto). El a fost acuzat că, plătit „en-gros” fiind, a acoperit rezultatele pozitive ale controalelor antidoping ale atleților ruși.

Potrivit The Guardian, procurorii francezi bănuiesc că Lamine Diack, membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) în perioada 1999-2013, și fiul său, Papa Massata Diack, actualmente dat în urmărire internațională, au servit ca intermediari între reprezentanți ai orașelor candidate și membri CIO.

Atribuirea J.O. din 2016 pentru Rio de Janeiro a fost decisă în 2009, iar metropola Tokyo a fost desemnată pentru a organiza J.O. din 2020 în 2013.

Papa Massata Diack a fost consilier de marketing la IAAF, el fiind suspendat pe viață de Comisia de Etică a forului amintit în data de 7 ianuarie.

De asemenea, PNF anchetează modul cum a fost atribuit Mondialul de atletism din 2021 orașului american Eugene (Oregon).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare